Svar från kommunikatör Region Västerbotten

Fick ett svar från en Katarina på mitt föregående inlägg, kommunikatör RV, om jag förstår saken rätt. Hon skriver så här:

”Region västebotten arbetar bl.a. med att analysera regionens utmaningar och formulera strategier och program som genererar stora resurser till länet. Det nya struktutfondsprogrammet för övre Norrland tex, är snart färdigförhandlat med, först staten och nu sedast denna vecka med eu -kommissionen, och det ser ut att bli 1,7 miljarder till Västerbotten och Norrbotten för utvecklingsprojekt fram till 2020. Ett forskningscenter i Lycksele skulle mycket väl kunna passa i detta progam. Trist att man inte förstår region västebottens betydelse, och vad vi åstadkommer tillsammans med våra medlemmar”.

 

Mitt svar löd enligt följande:

Men hej Katarina. Skoj med någon kommunikatör från RV som hittar igen mina funderingar. Jag har saknat Thomas Hartman:)

Men som vanligt fattar jag inget av det här med Region Västerbotten. Du menar att RV tillsammans med någon motsvarighet i Norrbotten kanske förhandlat fram 1,7 miljarder till de två länen fram till 2020? Från 2016? Och till vadå? Som jag förstår det så har ni inte preciserat vad ni sökt pengarna till eftersom du skriver att pengarna i detta program mycket väl skulle passa in i ett forskningscenter i Lycksele. Men det är inte sökt pengar till det antar jag!? Eller hanterar ni sådana pengar fritt?

Jag misstänker att pengar för Västerbottens del är sökta för något inom Umeåregionen. Kvarkentrafiken? Eller till Norrbottniabanan till Dåvamyran? Eller någon ringled? Eller något annat i Umeåregionen. Norrtåg? Det där med forskningscentrum i Lycksele tror jag är bullshit. Något sådant kommer aldrig till så länge Umeåpolitikerna regerar över länet!

Är det från 2015 eller 2016? Jag utgår från 2016 så ser det bättre ut för er:) 1,7 miljarder på fyra år. Hmm….Region Västerbotten kostar tydligen oss skattebetalare cirka 223 miljoner årligen. 223 miljoner x 4 år = 892 miljoner. Om man lägger till samma summa på Region Norrbotten så kostar ni tillsammans under en fyraårsperiod närmare 1,8 miljarder. Och nu har ni tillsammans analyserat regionens utmaningar och formulerat strategier och program som genererar stora resurser till länet vilket kanske blir en summa något mindre än vad era två organisationer kostar oss skattebetalare. Katarina…jag varken hoppar jämfota och klappar händer eller jublar!!!

Repliken är din nu.

 

Det jag inte kommenterade var ”Trist att man inte förstår region västebottens betydelse, och vad vi åstadkommer tillsammans med våra medlemmar”.

Det som skulle vara jätteintressant att veta är vad hon syftar på där! Konkret alltså! Regionrådet Erik Bergkvist hade enligt vad som framgått i vk.se inget konkret att komma med. Vad jag i alla fall förstod. Inga mätbara mål!? Och inga resultat heller? Eller…?  Inte konstigt att man som skattebetalare och delfinansiär i detta trams är fruktansvärt tveksam till sådana här Umeåbaserade verksamheter!

2 kommentarer

  1. Thomas Hartman

    Katarina är inte kommunikatör.

    Jag har erbjudit dig ett personligt möte. Från början tyckte jag vår diskussion på nätet var meningsfull men i takt med att du fortsätter rakt ut i terrängen med allt mer märkliga inlägg så avtar mitt intresse. Region Västerbotten är en organisation för att samarbete över kommungränser med alla de utmaningar kommuner kan möte. Uppenbarligen passar inte det dig. Du tycks i din argumentation tro att ensam är stark. Kör så då. Det är ditt val. Hör av dig om du vill ses.

    Ha det gott

    Thomas

  2. Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

    Men hej Thomas. Vem är Katarina då som nu yvas över dessa 1,7 miljarder som verkar vara på ingående?

    Vi ser väldigt olika på situationen nu. Jag tycker den nu blev jätteintressant och framför allt uppmärksammad när Norran och VK börjat titta lite närmare på vad det är ni sysslar med. Enligt Erik Bergkvist – din chef – sysslar ni med inte mätbara mål! Det förstärker väl bara mina åsikter om RV. Du tycker det blir ”jobbigt” och nu uttrycker dig som att ” men i takt med att du fortsätter rakt ut i terrängen med allt mer märkliga inlägg så avtar mitt intresse”. Jag förstår baske mig inte vad du menar! Ja att mina åsikter inte passar förstår jag men nu är ju media – och även revisorerna – också inne på samma funderingar som jag har.

    Visst ska vi träffas över en kopp kaffe och nåt gott till den. Men det blir ju bara du och jag emellan. Och då kan vi diskutera hejvilt:) Men före det vill jag att du officiellt redogör – antingen via media eller här på min blogg – vad har Region Västerbotten betytt för inlandskommunerna så här långt? Det åligger väl dig som chefskommunikatör att se till att även vi i inlandet får information om allt ni gör för oss!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.