Vad månde bliva? Nyval?

Magdalena Andersson (S) har en åsikt om Sveriges ekonomi som går stick i stäv med Finanspolitiska rådets rapport 2014. Alltså jag fattar inte det här med politik. Det är bara så!

Enligt många oberoende källor, nationella och internationella – kanske alla – så ligger Sverige i topp vad gäller att ha klarat sig bäst i Europa under den långa finanskrisen som varit – både vad gäller ekonomi och arbetslöshet. Men Magdalena Andersson tar nu över något som hon beskriver som att ”Ladorna är tomma”. Till dig som utan att ifrågasätta köper hennes åsikter läs rapporten från Finanspolitiska rådet. Det är ganska mycket läsning men på sidan 11 finns en sammanfattning. Och på sidan 18 finns den globala statistiken. Där saknar jag dock flera europeiska länder, till exempel Schweiz och Österrike. Har ingen aning om varför de inte är med.

Men så här var det före valet också – vänsterfallangen körde stenhårt med Sveriges ”misskötta ekonomi och höga arbetslöshet”. Men vad finns det för verklighet i det? Om man betänker hur oberoende källor bedömer Sveriges ekonomi och arbetslöshet.

Jag har mina aningar om varför vänsterfallangen fokuserat på att vinna valet på något som för mig verkar vara en lögn Det kallas för politik och maktbegär! Och tilltalar säkert väljare som kanske inte har så stor koll just inom dessa områden. Man följer sin ”ideologi” utan att ens reflektera över vad överheten säger. Eller kanske rättare uttryckt så anser man att de som företräder ens ideologi framför ”sanningen”.

Men vad är sanning i politik? För mig talar i alla fall mycket för nyval nu. Tror inte att (S) och (Mp) får igenom sin budget med en massa skattehöjningar ställda mot lögner. Eller är det lögner? Vet Magdalena Andersson något som inga revisorer och andra oberoende källor vet? Ja vem ska vi tro på? Och vilket är hennes syfte?

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.