Men vad är detta!?

Hur kan/får man göra så HÄR? Inte konstigt att SD växer lavinartat i vårt Sverige! Att sådana här förslag överhuvudtaget får acceptans i svenska kommunala inrättningar är minst sagt skrämmande. Hur tänks det?

Björklund var för mig – som så många föregångare –  inte någon lyckad skolminister. Men en sak tyckte jag att han stod upp bra för. Även om det finns invandrare i skolan så får man sjunga den svenska nationalsången och hissa den svenska flaggan. Han gick till och med så långt att man skulle kunna ha skolavslutningar i den svenska kyrkan. Sedan var det upp till var och en om man ville deltaga. Men att vara svensk och den svenska traditionen skulle man inte behöva skämmas över!!!.

Vad är det som händer på förskolan i Örnsköldsvik? Jo man ”förkastar” Sverige och svensk tradition! ”Barnen ska få det lugnare”!? Jag hoppas innerligt att föräldrarna vänder upp och ner på detta ”påstående”. Eller väljer en annan förskola till sina barn. Fast just det ja…. det går ju inte nu med den nya vänsterregeringen! Hur länge den nu kommer att sitta?

Personligen tycker jag detta är ett fruktansvärt beslut! Jag minns väl själv när man hade barn i förskoleåldern och det skulle hända saker när mamma och pappa skulle komma och titta på. Det var ju jättestort för barnen! Jag minns till och med när man själv var liten och hur viktigt det var att mamma och pappa var och tittade om det var en föreställning av något slag. Vad är det som har förändrats?

Fotograferingsförbud. Varför då? Det är väl tillåtet – fortfarande i alla fall – att fotografera och filma. För privat bruk alltså. Och om det är något barn med skyddad identitet är det väl enklare att prata med vårdnadshavarna till det barnet/barnen och förklara situationen och att de får ta beslut i stället för att alla skall ”straffas”.

Dessutom menar förskolechefen att det också finns tidigare fall där barn varit ledsna för att deras föräldrar inte kan komma ifrån jobbet för att vara med under firandet”. Hur kan man som förskolechef överhuvudtaget uttala sig så? Mina tankar går politiskt direkt till vänster där man anser att ”får en köra BMW ska alla få göra det”. Livet är baske mig inte rättvist i alla situationer! Men livet kan vara bra ändå. För dessa barn handlar livet inte enbart om Luciaframträdandet på förskolan.

Nu hoppas jag innerligt att det inte är politiska aspekter som nekar föräldrarna att komma och vara med när deras barn vill ”visa upp sig”. Förklaringen kan vara så enkel att det blir lite lugnare för personalen om det inte finns någon föräldrapublik som ställer krav på dem! Man kan alltid hoppas att Ö-viks kommun går in och ställer allt till rätta. Och jag hoppas på en kraftig föräldrakritik och att den kraftfullt blir nationellt uppmärksammad.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.