Nu har Fridolin bekänt färg! Och inte är den grön!

Om man stänger ner Bromma flygplats så får man mera utrymme för lägenheter i Stockholm är hans mål. ”— Bostadsbristen i Stockholm och andra storstäder hotar förutsättningar för jobb. Att så många unga som ska hitta sitt första jobb eller flytta till Stockholm för att studera inte hittar någonstans att bo, det hotar verkligen jobben, kontrar utbildningsminister Gustav Fridolin (MP)”. Källa

Jag hoppas att detta uttalande får Miljöpartister i glesbygden att börja fundera på varför man röstat på ett storstadsparti som fullständigt skiter i glesbygden! För mig är SD (kärnan) en fara för Sverige på ett sätt. Men Mp är minst lika farligt för nationen – på ett annat sätt.

Nu är det inte för Mp att bara lägga ner Bromma. Det kommer att bli ett nationellt motstånd. Dessutom finns det tydligen ett avtal mellan Stockholm stad och staten som går ut  någon gång på 2030-talet. Löfven var ju motståndare till att lägga ner Bromma före valet. Har han valt fel samarbetspartner? Eller valt och valt. För att komma till makten måste han ta hjälp någonstans. Och han hade nog mera hoppats på småpartierna till höger om S. Men är man makthungrig, vilket S verkar vara nu, så tar man hjälp av vilket elände som helst!!! Ja han kommer inte att få det lätt. Hur många av sina vallöften har han hitintills fått ”släppa”? Han har ju också V – den tredje ”samarbetspartnern” – emot sig. Och börsen går kraftfullt ner!!!

Skolan och barnomsorgen verkar man i alla fall vara överens om. Men det är en sak jag inte förstår. Nu är det kommunerna som ansvarar för dem. Liksom för omsorgen. Tidigare har kommunerna fått en ”påse med pengar” som de själva fått fördela mellan sina ”måsten”. Men nu går staten in och bestämmer en maxvolym på max 15 barn i barngrupperna. Och mera pengar till personal, lärare och skolan. Hur styr de upp det? Kommer kommunerna nu att få öronmärkta pengar av staten? Och hur kollas det upp? Vad är det då för vits att kommunen har kvar ansvaret?

Jag hoppas innerligt på ett nyval och att de lokala SD-väljarna då väljer ett annat parti. Jag är helt övertygad om att med nuvarande konstellation i regeringsställning kommer Sverige att köras i botten inom kommande mandatperiod.

Den roligaste kommentaren jag läst i olika tidningar angående Mp:s nedläggning av Bromma är följande: ”Skall de stänga 2022 fan mitt flyg går ju 2105 till Umeå”.

Gonatt:)

 

En kommentar

  1. Mr Cool

    ”Att så många unga som ska hitta sitt första jobb eller flytta till Stockholm för att studera inte hittar någonstans att bo, det hotar verkligen jobben, kontrar utbildningsminister Gustav Fridolin (MP)”

    Denne Fridolin verkar inte ha en aning om att Bromma är ett av de dyraste områdena att bo i. Att sedan nybyggnation tenderar att skena kostnadsmässigt faller inte denna flummare in. Knappt någon ungdom kommer att ha råd att bo där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.