Nu händer det saker med arbetslösheten!

Trainee – vad fasiken ska det bli? DETTA kanske? Fast Löfven sa ju i någon debatt att en trainee kunde t.ex. vara med någon inom omsorgen. Och det var tydligen inga problem med sekretessen. Traineen behöver ju inte följa med in utan kunde ju köra och handla under tiden. Fasiken vad hen kommer att få handla!!! Alternativt få det fruktansvärt tråkigt. Vem ska handleda dem? Det undrar jag nästan mest över. Vem har tid till det när tiden inte räcker till för jobbet?

Det ska bli ypperligt intressant att följa detta trainee-program. Kommer det att bli färre arbetslösa i förhållande till tidigare? När många ungdomar tack vare sänkt arbetsgivaravgift upp till 26 år hade riktiga jobb. Vad händer med dem nu när det tas bort? Ska de liksom alla andra arbetslösa ungdomar in i denna 90- dagars traineeperiod. Och i 90 dagar plockar man bort dem från arbetslöshetsstatistiken. Men sen då? Hur intresserade av trainees är företag? Jag har ingen aning. Eller blir det den offentliga sektorn de ska in i?

Men arbetslöshetsredovisningen har nuvarande regering också en lösning på! Man tar nu själv över räkningen från SCB över hur stor arbetslöshet vi har i Sverige. Då kan man väl redovisa lite bättre siffror än hur verkligheten ser ut. Så har det väl alltid varit när sossarna haft makten? Eller makt och makt. Nu har ju inte sossarna någon större makt. Mp och V är ju nära hyperventilation för all den makt de nu fått i Sverige.

Personligen tror jag inte på denna ”soppa” till styre av Sverige!

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.