Prins Carl-Philip ett föredöme

Oj vad jag blev imponerad av prins Carl-Philips öppenhjärtlighet mot Hellenius i kvällens program. Han bjöd verkligen på sig själv och sin familj. Inklusive sin trolovade Sofia.

Men det jag är mest imponerad av är att han gav dyslexin ”ett ansikte”. Och så gärna pratade om det. En dyslexiambassadör!? Det tror jag är en jätteviktig gest han visar! Många är mer eller mindre drabbade och hur många mår inte dåligt i sin situation. Jag tror nämligen inte att problemen för alla drabbade löses genom en massa olika ”inlärningsprogram” vilka i sig förmodligen är väldigt bra just för att hantera sin dyslexi. Men jag kan tänka mig att man som dyslektiker – det visar sig ju ganska tydligt i tidig ålder- utsätts för en massa otrevliga saker. Kan vara allt från högläsning eller redovisningar inför klasskamrater till ren mobbing.

Alla är vi olika och har olika kompetenser. Det är det som är ett samhälles styrka! Tankeförmåga och dyslexi är två helt skilda saker. Det finns förmodligen hur många exempel som helst på personer som på ett eller annat sätt haft/har svårt att uttrycka sig i skrift eller tal. Eller i läsförståelse. Men som är ”geniala” inom vissa områden. Vad/vem bestämmer att det ena är bättre än det andra? Jo mobbarna!!! Och vilka är de?

Skulle vilja utveckla det här med att vi ”svenskar” inbördes är väldigt olika och att ALLA på sina olika sätt är otroligt värdefulla för vårt samhälle. Om man lägger till hur mycket ”olikheter” – om de tas till vara på rätt sätt – utvecklar ett samhälle positivt så vill jag personligen även lägga till invandrarna/flyktingarna. Vad har de inte minst betytt för vår matkultur till exempel! Kanske något för våra SD-röstare som på diverse matserveringar/restauranger serverats av deras eget ”hatobjekt” – utlänningar- att grubbla på.

Innan någon annan gör det så ska jag själv revidera lite av det positiva jag ovan skrivit. Självklart är inte alla i Sverige en tillgång för vårt samhället. Och då tänker jag självklart på de som lever på att begå brott på ett eller annat sätt och utnyttjar andra eller samhället som sådant. Tyvärr finns de i ALLA samhällets grupper. Den diskussionen behöver vi inte ta.

Men generellt anser jag att mångfald är lika med utveckling. Kanske Jimmie Åkesson också insett det och därför nu sjukskrivit sig. Nä det var nog ett önsketänkande:) Jag har full respekt för hans diagnos och avundas honom inte.

Men tillbaka till där jag började. Vilken överraskande positivt bra känsla prins Carl-Philip gav. Missade du programmet så kan du se det här

I morron blir det nog en kebab hos ”turken”. Gonatt:)

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.