Dra in partistödet till Mp i Västerbotten!!!

Varför är det så många avhopp från Mp i Västerbotten och varför finns de i länet enbart etablerade i Umeå, Vännäs, Lycksele och Dorotea? Trots relativa nationella framgångar och inte minst i EU.

I dag lämnade Ellika Norström, språkrör Mp Umeå, partiet! Mycket uppseendeväckande kan man tycka men kanske inte speciellt förvånande. Partiet verkar i länet styras av fyra personer som själva sätter sig högst upp på ”piedestalen”.

Vad hände i Lycksele?

Riksdagslistan.

Det är den 25 januari 2014, Miljöpartiet Västerbotten har valkonferens i Lycksele och listorna till landstinget och riksdagen ska tas. Resultatet beskriver flera som omvälvande. Listan till riksdagen halveras gentemot provvalet och några av de aktiva som varit högt upp på listan petas, trots att de fått bra placeringar vid provvalet. Ellika Norström, språkrör MP Umeå, som i provvalet kom på sjunde plats och Gunnar Brundin som kom på sjätte, återfinns inte alls på listan”. (vk.se)

Den 8 mars, knappt två månader efter valkonferensen i Lycksele, håller Miljöpartiet i Umeå årsmöte för att fastställa listan till kommunfullmäktige inför valet, men sättet som listan tas på får hård kritik av flera partimedlemmar. Under sittande möte gick språkröret Nasser Mosleh fram till presidiet och lämnade förslag på en annan lista än den som valberedningen arbetat fram”. (vk.se)

Flera av VK:s källor hävdar också att partiengagemanget inte handlar om att de brinner för politiken. I stället menar de att det handlar om personlig makt – och pengar.

– För några år sedan blev Alireza ifrågasatt som partiets förstanamn i kommunen, hans offentliga svar var då att han behövde vara kvar eftersom han vant sig med den inkomsten”. (vk.se)

VK gjorde en bra och intressant fördjupning efter Miljöpartiets valkonferens och årsmöte i vintras. Det framkom många samstämmiga röster vilka pekade ut fyra personer som ”styrde upp” det hela till sina egna fördelar. De fyra är Jabar Amin, Alireza Mosahafi, Robert Winroth och Nasser Mosleh.

Partistödet lokalt och regionalt betalas ut av Landsting och kommuner. Våra skattepengar används alltså till sådan här ”politisk verksamhet” i Västerbotten! Finns det ingen som har koll på sådant? Inom ett parti borde väl demokratin vara grundbulten för att ett partistöd ska utbetalas!!! DRA IN DET MED OMEDELBAR VERKAN!!!

Man kan ju undra hur det gick till att Mp – Robert Winroth – hamnade som partner med Peter Olofsson när det gäller att styra Landstinget i Västerbotten? Hur överens var man inom partiet angående Projekt Balans t.ex.?

Om du som läser detta vill läsa mera så lägger jag ut några länkar nedan:

De anklagas för tvivelaktiga metoder

Hon blir politisk vilde

Förnekar anklagelserna

VF har liknande artiklar om man vill söka ännu mera:)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.