AF och skolan i Umeå

”Under 2013 var över en miljon personer inskrivna på Arbetsförmedlingen. Drygt 450 000 fick jobb och 50 000 gick till studier. 69 000 lediga platser anmäldes till oss.

En viktig uppgift för oss är att rusta de som står lite längre från arbetsmarknaden”. (AF hemsida)  

Varför åtgärdar man en sådan fantastisk organisation? 450 000 personer fick jobb på 69 000 lediga platser!? Eller är det något jag inte förstår! Dessutom över en miljon inskrivna hos AF. Drygt en miljon!!! Hur många arbetsföra finns det i Sverige? Arbetslösheten verkar ju enligt detta att ligga någonstans runt 15-20%!? Hur redovisas siffrorna?

Nu läggs 100 av 320 lokalkontor inom Arbetsförmedlingen ner. Det kallas visst att man reformerar verksamheten. Men….all personal ska vara kvar!? Varför då? AF ska tydligen bli mera internetbaserad. Blir kontakten bättre mellan AF och de arbetslösa via internet än via fysiska möten? Jag fattar inte det här!!! Kommer det att finnas en terminal utanför den lokal där arbetsförmedlaren finns och det blir via den man som kund, brukare, leverantör eller vad man kallas för av AF, ska kontakta dem? Men jag tror mig förstå vilka kontor som kommer att läggas ner. Joo…….glesbygden!

Eftersom vår nya regering gick till val med att bland annat skapa massvis med nya jobb samt att öka resurser till skola, vård, omsorg, järnväg och mycket mera, utan tillväxt – tvärtom – så kan jag tänka mig att detta är en effekt av det. Nu måste man börja skära i den offentliga sektorn för att frigöra pengar. BRA!!! Men behåller man personalen bara för arbetslöshetsstatistiken? Ja det får tydligen kosta hur mycket som helst bara man nu når målet att ha minst arbetslöshet i Europa 2020.

AF anser jag vara en förlegad institution vilken helt och hållet bör avskaffas. I dag annonserar arbetsgivarna i en massa olika media utan inblandning av AF. Dessutom finns bemanningsföretagen. Och vem som till syvendes och sist blir anställd avgörs ju av arbetsgivaren/uppdragsgivare via anställningsintervjuer eller via bekanta och bekantas bekanta.

Vilken uppgift har AF i dag? ”En viktig uppgift för oss är att rusta de som står lite längre från arbetsmarknaden”. Men är det inte de som ska in i traineeverksamheter nu? Ansvaret kommer att mer och mer ligga på kommunerna antar jag. Är det så här man bland annat frigör pengar till allt man utlovat? Inom sjukvården blir det nya benämningar och då kan man lägga över det på kommunerna. Skola, vård och omsorg finns redan under kommunernas ansvar! Blir polisväsendet nästa kommunala ansvar?

62 miljoner fattas för skolan i Umeå inför 2015. Jag förstår inte problemet! Nu är det väl bara att beställa pengarna från pappa staten!!! Samma sak gäller ju för landstinget i fall att de anser sig inte ha råd med sjukvård och ambulanser i inlandet. NU ÄR DET UPP TILL BEVIS (S)!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.