Men så tokigt det kan bli:)

Länk finns här.

Ifall någon undrar varför jag vill uppmärksamma folk på detta så är svaret jätteenkelt. Det är tjänstemännen i kommunerna som har ”makten”. Och tur är nog det i många fall. Jag anser att deras kompetens inom sina områden med råge överstiger politikernas.

Men när de missbrukar sin makt som nu bevisligen skett i Falun (tror att det finns massvis med liknande fall inom all offentlig och privat sektor) anser jag det fel att kommunen ska böta. Det ska väl givetvis tjänstemännen personligen göra!!! De har ju begått tjänstefel!

Men så verkar det fungera inom den skyddade offentliga sektorn. Man får gå några steg ner på rangskalan innan det blir personligt ansvar. Politiker är helt ansvarsbefriade. Det finns oerhört många exempel på det och ett tydligt färskt exempel är väl NUON-affären! En lärare som tar en vild elev i armen så hårt att det blir ett blåmärke på armen kan bli avstängd från sitt jobb. En läkare som opererar en patient i fel kroppsdel riskerar på sin höjd en ”Lex Maria” vilket konkret innebär att Landstinget ska titta över sina rutiner. Och när bevisligen korrumperade tjänstemän blir avslöjade så ska kommunen betala böter åt dem. SJUKT!!!!

Nu framgår det inte hur Falu kommun agerar mot berörda tjänstemän men självklart borde de avskedas och krävas på motsvarande skadestånd. Eller hur?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.