S + Mp misslyckas även inom Landstinget!

Konstellationen S + Mp är definitivt inte lyckad! Det har ju visat sig rätt tydligt i riksdagsvalet nu. Och det har även Västerbottens läns Landsting verkligen bevisat. Nu vet jag inte om överhuvudtaget någon av Peter Olofsson eller Robert Winroth har någon kunskap om hur ”företag” drivs. För det är precis vad deras uppgift är! De är valda av oss röstberättigade i Västerbotten att driva ”företaget VLL”. Förra mandatperioden bevisade de tydligt att de inte är kapabla till det!!! Men de fick nytt förtroende av väljarna. Hur det gick till fattar jag inte. Men det är ju bara att acceptera att nu är det så illa. Fyra år till med dessa två personer som tack vare sin retorik sitter kvar vid makten över något av det viktigaste vi har – SJUKVÅRD!!! Och nu har man fått med sig V igen.

Jag är personligen helt övertygad om att vi har INTE att göra med politiker som går väljarnas väg utan bara de blir valda så kör de sitt eget race och gläds varje månad det är löneutbetalning. Ingen som följer med nyheterna har väl missat ”de fyra” i Mp i Umeå som enligt media styr partiet utifrån egen vinning och får personer att lämna partiet. Robert Winroth är en av dem! Han har dessutom fått fortsatt förtroende att driva ”företaget VLL”. Ja det är ju så att Peter Olofsson – eller S om man är mera korrekt – har inte själva fått väljarnas förtroende. Därför griper man efter halmstrån för att bibehålla makten. Men är S+Mp+V kapabla att driva företaget VLL? Mitt svar är NEJ!

Alla känner vi ju till Doroteaupproret och hur man från VLL:s sida söker ”samarbeten” med kommunerna för att föra över sitt ansvar till dem. Att köra över S-politikerna i glesbygden har fungerat bra! Kommunpolitikerna är också folkvalda men blundar för det när ”storebror” viftar med armen. Robert Winroth visade verkligen sin makt och sin inkompetens när han uttryckte att det var ekonomiskt att jämna sjukstugan i Dorotea vid marken. Jo jag har skrivit det tidigare men det är så idiotiskt så det är bara inte sant. Detta utifrån att han ska se till att det finns fungerande sjukvård i hela länet.

Ja det är inte bara glesbygden som får lida av att dessa inkompetenta personer ska leka företagsledare för sjukvården i vårt län. ALLA drabbas negativt. Inte minst NUS, Skellefteå och Lycksele. Till och med Vilhelmina vilkas S-politiker var så stormförtjusta i detta Projekt Balans har nu drabbats!!! Ja alla drabbas när man inte förmår att skapa en arbetsplats där utbildat folk vill arbeta. S på riksplanet hade visst tänkt lösa det så att alla dess egna värdelösa ”företagsledare” inom landstingen skulle få extraresurser i form av pengar. Ja nu sket det sig ju. Men hade det inte varit bättre om S nationellt sett till att deras ombud inom landstingen fått en minst treårig företagsekonomisk utbildning! Då kanske man inte skulle hamnat i denna situation!

Att sedan samma personer har ett övergripande ansvar över Region Västerbotten får mig inte att jubla!!!

Avslutningsvis vill jag bara beklaga S i Umeå som valde Mp som samarbetspartner! Nu är det inte Lennart Holmlund som skall förhandla med dem. Men jag hoppas för Umeås skull att Hans Lindberg är lika tydlig och ”vass” som Holmlund var!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.