NUS näst bäst i Sverige!?

Sjukvården i Sverige måste bara vara under all kritik när NUS placeras som tvåa i Sverige – efter Linköping. Som jag tolkade det så är det inte bara specialkompetens man rankar utan en massa andra kriterier också.

– NUS har redan flera stängda avdelningar på grund av brist på personal – mestadels sjuksköterskor. På måndag stängs ännu en avdelning av samma anledning!

– VLL ligger i botten vad gäller väntetiden för behandling av cancerpatienter! Enligt initierade källor är väntetiden sex veckor!

– BUP verkar, enligt media, säga upp sju medarbetare. Trots att man långt ifrån inte klarar av situationen som den är i dag vad gäller väntetider!

– till detta skall läggas den bedrövliga primärvården i glesbygden (förutom Storuman då) samt det dyra stafettläkarsystemet man själva skapat tack vare dåligt ledarskap! Vad jag förstått så finns nu också ett stafettsystem med sjuksköterskor tack vare detta inkompetenta ledarskap!!!

Om nu Peter Olofsson och Robert Winroth skålar i champagne eller något annat för att fira att NUS rankas som tvåa i Sverige vad gäller de bästa större sjukhusen, så hoppas jag innerligt att den skålen sätter sig i vrångstrupen.

Jag har inte förstått varför SKL låtit Sveriges inkompetenta Landstingspolitiker (S) fått köra sjukvården så i botten som den nu är gjord. Men nu förstår jag lite mera:

”Arbetsgivar- och intresseorganisation SKL – där alla kommuner, landsting och regioner är medlemmar – får rödgrönt majoritetsstyre. Resultatet i kongressombudsvalet visar att Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet, utgör majoritet i SKL:s styrelse för mandatperioden 2015-2019. Mandatfördelning ger S, MP och V elva mandat, den borgerliga Alliansen nio mandat och Sverigedemokraterna ett mandat”.

Att SKL varit en politisk organisation var för mig helt okänt – jag trodde det var en statlig, opolitisk ”överförmyndare”. Men nu förstår även jag varför SKL är så släpphänta mot Landstingen och regionerna! De är ju partikamrater! Det här blir bara värre och värre ju mer man förstår!!!

 

 

4 kommentarer

 1. PA Persson

  Nu är du ute och åker CAO. Ditt politiserande tar udden av din kritik. OK att du har en borgerlig utgångspunkt men nu är det uppenbart att det fördunklar din syn. Alla landsting/kommuner är inte ledda av S och Mp. Att det är majoritet i SKL innebär inte att det är en korrumperad samverkan mellan SKL och landstingen/kommunerna. I så fall gäller korruptionen oberoende av partifärg. Varför ska du förstöra din trovärdighet med dumheter?

  • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

   Hej PA. Jo jag generaliserar. Detta beroende på att majoriteten av Landstingen och kommuner i Sverige är S-styrda. Och de ställen där det finns annan majoritet, i Sthlm t.ex., tar jag på intet sätt i försvar för de fel som begås där.

   Men snälla PA – det är just POLITIK allt i detta fallet handlar om!!! Ta bara hur Projekt Balans initierades i vårt län. En av kommunerna som undkom (s)torebrors tvång till ”samarbete” med VLL. är väl Storuman som är alliansstyrd.

   Jo jag har nog en borgerlig syn på vårt samhälle. Jag inser att pengar växer inte på träden eller i fickorna på politiker utan pengar kommer från försäljning av varor eller tjänster. Det behövs ”friska” pengar för att finansiera allt i vårt samhälle – i första hand vård, omsorg och skola med personal och allt som hör därtill. OCH jag förstår mer och mer vikten av ledning. för verksamheter. Jag garanterar att inget privat företag skulle acceptera hur Landstingen i Sverige i dag bedrivs.

   Jag förstår överhuvudtaget inte din kommentar måste jag säga. För mig var det något helt nytt att SKL var en politisk organisation. Det tycker jag är vansinnigt. SKL bör väl var en partipolitisk oberoende part som granskar verksamheterna utan att vara partikamrater!?

   Jag tolkar din kommentar som att du tar Robert Winroth (Mp) i försvar och så partipolitisk är inte jag:) Jag försöker se en helhet och söker förklaringar till att Landstingen är så totalt misslyckade som arbetsgivare i den sjukvård vi har i dag! Det kanske inte bara beror på inkompetens hos de regionalt styrande utan även på att en av de övergripande myndigheterna är politiskt styrd!? Vad tror du?

   • PA Persson

    Som jag har förstått det är SKL ingen myndighet utan snarare att samverkansorgan som har bildats av landstingen och kommunerna.

    • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

     Jo så är det – och dessutom en politisk arbetsgivarorganisation. Ungefär 450 anställda. Vilken funktion fyller de när landstingen inte klarar av att vara arbetsgivare?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.