Tack VK

Tack VK för dessa två artiklar:

Kastades ut från kirurgen mitt i natten

 

Kirurgchef: ”Den patient som var lämpligast att skriva ut”

 

Och detta handlar om det näst bästa stora sjukhuset i Sverige!? Eller fanns inte ren sjukvård med i de parametrar man tog hänsyn till i den mätningen? Nu ser jag fram emot att Nicklas Sandström skriver nåt i sin blogg. Jag är otroligt konfunderad över hur information förmedlas inom landstingsledningen och i Landstingsfullmäktige? Oppositionspolitikerna brukar oftast reagera efter att nåt förmedlats av media. Det verkar som att de inte har full insyn i verksamheten. Det är för mig en gåta.

Och så har vi Thomas Hartman, Region Västerbottens chefskommunikatör, som menar på att vi har mycket bra sjukvård i länet. Han pratar telemedicin, utveckling och så vidare. Men vad hjälper det om den grundläggande sjukvården inte funkar?

I dag lades väl ännu en avdelning ner på NUS. Vilken då? Jag har en initierad källa vilken jag inte vill avslöja. Sant eller falskt? Kanske något för VK att kolla upp.

Jag tycker att VK skall fortsätta fokusera på Landstingets sjukvårdspolitik:

– varför går boende läkare i Dorotea arbetslösa och VLL använder dyra stafettläkare i stället?

– är VLL:s samarbete med glesbygdskommunerna ett ”vinna/vinna” – koncept. Malå och Sorsele har ju framhållits som goda exempel. Vad är så bra? Mig veterligen så är inte ens alla ansvarsfrågor klargjorda.

– hur mycket har man sparat in på akutbilen i Åsele contra en ambulans? Personal inräknad!

– hur ser det i dag ut på Skellefteå respektive Lycksele Lasarett?

Ja frågorna är många när det gäller Landstinget. Men nu antar jag att ledningen är med Region Västerbotten på Grand Hotell i Sthlm för att glassa runt några dagar på oss skattebetalares bekostnad. De kanske informerar en massa positivt om hur bra sjukvården i Västerbotten är!? I samma veva som en gamling skrivs ut mitt i natten från NUS!!! Och detta på grund av platsbrist på grund av flera stängda avdelningar beroende på en personalpolitik som gör att personal inte vill jobba kvar!!!

Hur många mandatperioder till är de trogna (S) – väljarna beredda att ge dessa, bevisligen inkompetenta personer, mandat att konstant rasera sjukvården? Den nedåtgående spiralen måste brytas och det fortast möjligt. 2018?

Det finns absolut ingen garanti för att det blir bättre med ett Alliansstyre men det blir en förändring! Så fungerar det utanför den offentliga sektorn. Om chefer inom den privata sektorn inte fixar sitt uppdrag så åker de ganska omgående. Inom idrotten är detta väldigt påtagligt! Men inom den offentliga sektorn verkar vi väljare inte kräva några prestationer alls av våra politiker. ”Både farfar och morfar röstade rött så då gör jag också det”. Och det utan eftertanke, insikt eller intresse på vad de folkvalda presterar! Därför har vi den situation vi har i dag inom sjukvården och Landstingen. Det är i alla fall min åsikt.

 

6 kommentarer

 1. Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

  Tack PA. Jag undrar hur många liknande incidenter som sker och aldrig kommer fram till allmänhetens kännedom. Bara det här att gamlingar skjutsas mellan olika inrättningar i mån av plats. Eller rättare sagt brist på plats för att det t.ex. inte finns personal. Ni i Dorotea märker väl av sådant vad jag förstått?

  • PA Persson

   Jag har upplevelser av anförvanter som skjutsas döende mellan Lycksele och Dorotea, under stort lidande. När jag ser det på nära håll får jag en bild av ett omänskligt, hänsynslöst samhälle där gamlingar kastas på sophögen redan innan de dött.

   • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

    Men har du sådana relevanta upplevelser se då till att de kommer till allmänhetens kännedom. Tipsa VK ifall du inte vill skriva det på din egen blogg.

 2. Karlevert

  Hej C.A O.
  Först, tack för dit stöd till oss i ockupationen. Sen, alldeles rätt! Vi i Dorotea har både sett och hört en massa incidenter under de tre (3) år som vi ockuperat i Dorotea för en rättvis och säker sjukvård i Västerbotten, vilket då också skulle innebära att vi får sjukstugan med akutvårdsplatser/läkarjour tillbaka. Senast nu under julhelgen förekom det en del saker värda att notera. Efter att det bevisligen inte fanns möjligheter att få bli inlagd på något av våra sjukhus, Dorotea, Vilhelmina eller Lycksele på grund av överbeläggning, fick Doroteas ambulanspersonal agera som ”Flying Doctors” i Australien. En patient med lunginflammation kunde inte tas in på någon vårdplats, varför ambulanspersonalen fick rycka ut på akut hembesök ett antal gånger för att ge andningshjälp och det som därutöver behövde göras för att underlätta för patienten. Hur hade det sett ut om Doroteaambulansen varit flera timmar bort på annat uppdrag? Eftersom ambulansen i Dorotea nu har både delar av Jämtland och Åsele på sin lott kan man väl säga att det är tur om den finns i närheten, om och när, något händer. Av det jag skrivit här framgår ju väl med all tydlighet att tillgängligheten för sjukvård i Dorotea inte fungerar och inte heller har fungerat sedan sjukstugan stängdes. Men trevligt är ju i alla fall att även PA P. nu på din sida skriver att sjukvården i Dorotea inte fungerar. Så lät det väl inte riktigt för ett tag sen.
  Med önskan om en god fortsättning på det nya året.

 3. Karlevert

  Hej!
  Måste få rätta dig lite vad det gäller de fast boende läkarna i Dorotea. Ingen går arbetslös, alla arbetar, men på olika ställen. Men det som ter sig lite märkligt är väl att det för det mesta finns 2 ibland 3 stafettläkare + någon av Doroteas egna läkare på Dorotea Hälsocentral, som VLL hotat med att jämna med marken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.