Region Västerbotten 25 år på Grand Hotell

”Det gränslösa mötet” är årets tema på Grand Hotell. Erik Bergkvist (Regionråd) och Magdalena Andersson (Landshövding) har gemensamt gått ut med en debattartikel angående detta. Läs den här

Visst är det viktigt och utvecklande att möta andra människor, andra kulturer, sammanföra forskare, entreprenörer och andra. Det skapar möjligheter. Men vad genererar det? Och hur mycket får dessa möten kosta oss skattebetalare?

Nu firar Västerbotten 25-årsjubileum på Grand Hotell i Stockholm. Hur mycket har dessa 25 år kostat oss och vad har de genererat? Här i Sorsele har jag då inte märkt ett dugg av dessa gränslösa möten och festligheter. Är det någon annan som märkt något?

När man läser debattartikeln så är det inte mycket konkret de kan visa på. Det jag mest reflekterade över var att de fick in Haparanda som nu blomstrar – tack vare IKEA. Det har väl knappast något med Västerbotten och Grand-dagarna att göra!? Varför envisas Region Västerbotten med dessa dagar när inga andra regioner/län/Landsting gör något liknande?

Tänk om HELA Västerbottensdelegationen på Grand med Landshövdingen och Erik Bergkvist i spetsen och naturligtvis Peter Olofsson och Robert Winroth längst bak i den långa kö det skulle bli, i stället stått utanför NUS och tagit emot den stackars tanten som blev utskriven mitt i natten. DÄR finns ”Det gränslösa mötet” för dessa personer!!!

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.