Efterlysning: Olofsson och Winroth

Vart håller ni hus? Raseringen inom sjukvården eskalerar och ni finns inte! Är ni också på Grand och glassar och festar med era kompisar i Region Västerbotten för våra skattepengar? I fall att ni är där så är ordern från en av era finansiärer att nu får ni omgående lämna ”Det gränslösa mötet” på Grand Hotell och besöka verkligheten hemma!

Nu börjar det bli både allvar och kris!!! Vi är drygt 200 000 valberättiga personer i länet som nu vill träffa er öga mot öga och få en förklaring till varför ni inte klarar av ert uppdrag! Ni får själva bestämma tid och plats! Nu vet jag inte om alla kan komma men några blir vi nog!

Ni kanske är lika lite insatta och oförstående i förhållandena inom sjukvården som Karin Lundström (S), hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande verkar vara. DETTA ÄR SKRÄMMANDE!!! Och hon skyller på att ”– Då måste det ha hänt nu, i går (måndag, red:s anm.) lyssnade jag på landstingsdirektören Anders Sylvan som sa att vi klarar regionpatienterna, säger Lundström”. (vk.se 2015-01-21)

Det blir bara värre och värre det här med Landstinget! Skulle vara oerhört intressant att höra vad Anders Sylvan (Landstingsdirektör 122 500:-/mån) har att säga i frågan. Själv visste jag för åtminstone en vecka sedan att en avdelning skulle stängas på NUS nu i måndags. Att Karin Lundström inte kände till det är rent ut sagt katastrof! Och att Anders Sylvan (enligt henne) menar på att vi klarar regionpatienterna, när så inte är fallet, blir ju mycket märkligt. Hoppas att VK kollar med honom vad han anser vara sagt.

Men var är Olofsson och Winroth? Våra högavlönade politiker, ”folkvalda”, som har det yttersta ansvaret inför oss väljare, skattebetalare och vårdbehövande. Jag hoppas innerligt att de sitter gömda någonstans och skriver på sin ”avskedsansökan” från uppdraget som de inte klarade av! För de måste väl själva inse att efter fyra misslyckade år bakom sig och nu eskalerar det i början av den nya fyraårsperioden de ska styra över, så är det på deras ansvar att det förmodligen kommer att finnas väldigt lite sjukvård kvar i vårt län vid utgången av 2017. Men Region Västerbotten växer vad jag förstått av platsannonserna!

Om någon undrar vad jag brusar upp mig för, till allt annat elände dessa två herrar åsamkat oss, (S) och (Mp), läs dessa två artiklar som kom ut i dag på vk.se:

Ett hot mot Regionsjukvården

Stor hälsocentral försvinner

 

 

 

 

8 kommentarer

 1. Martin

  Regionen kanske inskränker sig till ett område inom bekvämt pendelavstånd från NUS.
  Det här är väl något som VK borde gräva i. Jag är då inte imponerad över den granskning av RV som gjordes. Eller har jag missat nåt?

  • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

   Hej Martin. Jag tror som du:)
   Jag tyckte det var bra att VK överhuvudtaget ”rotade” lite. Men som vanligt blir det ganska ytligt och framför allt snävt. Man skulle vilja att de inte släppte det så snabbt.

 2. Karlevert

  Hej CA.O
  Satt och läste ditt inlägg, som var mycket bra och läsvärt och kom då på det A. Sylvan sa i en VK intervju veckan före jul. ”Det finns inget problem med platser på våra sjukhus under helgen i Dorotea området, vi har bara 75% beläggning i Vilhelmina och Åsele, sen finns ju även Lycksele att ta till om det behövs”. Sen vet vi ju nu att både Dorotea och Vilhelmina hade stängt under jul. Följderna vet vi ju också en del om nu.
  Mvh.

  • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

   Hej Karlevert. Du verkar ha en hel del information som borde få komma till allmänhetens kännedom. Vilket jag tror är jätteviktigt. Har du tipsat VK? Eller har du andra idéer på hur man får fram det till allmänheten.

 3. Bojas

  Kan bara hålla med Oscar. Senaste idag är ju problem i sjukvården även är i Norrbotten. Många sa upp sig med omedelbar verkan. Nåt är fel när personal som vigt sitt liv till att vårda och sköta om andra ger upp. Är bra med CAO, man kan länka och se mer än VK Sorsele. Hoppas bara det kommer svar nångång. Du har min fulla beundran för ditt jobb att få svar.

  • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

   Hej Bojas och tack. Jomen bevisligen är det ju jätteproblem med ledningarna inom Landstingen. Jag anser att politiker har inte den kompetens som behövs för att ”styra upp” en så viktig och speciell sak som sjukvård. Inkompetens och nonchalans är inget bra utgångsläge för att styra upp en så viktig verksamhet som sjukvård!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.