”Jag har en plan”

Ta den där tanten som blev utskriven från NUS mitt i natten som exempel. Det finns som jag förstått många liknande exempel – alltså där patienter på ett eller annat sätt far rent illa på grund av den läkar/sjuksköterskebrist som våra styrande politiker i Landstinget skapat på grund av sin oförmåga att leda densamma.

Jag fick i ett par kommentarer från Dorotea ett par konkreta tips. Nu kan jag inte personligen verifiera äktheten men jag återger vad personen skrev:

Sylvan (Landstigsdirektören, min anm.) sa i en VK intervju veckan före jul. ”Det finns inget problem med platser på våra sjukhus under helgen i Dorotea området, vi har bara 75% beläggning i Vilhelmina och Åsele, sen finns ju även Lycksele att ta till om det behövs”. Sen vet vi ju nu att både Dorotea och Vilhelmina hade stängt under jul. Följderna vet vi ju också en del om nu”.

”Senast nu under julhelgen förekom det en del saker värda att notera. Efter att det bevisligen inte fanns möjligheter att få bli inlagd på något av våra sjukhus, Dorotea, Vilhelmina eller Lycksele på grund av överbeläggning, fick Doroteas ambulanspersonal agera som ”Flying Doctors” i Australien. En patient med lunginflammation kunde inte tas in på någon vårdplats, varför ambulanspersonalen fick rycka ut på akut hembesök ett antal gånger för att ge andningshjälp och det som därutöver behövde göras för att underlätta för patienten. Hur hade det sett ut om Doroteaambulansen varit flera timmar bort på annat uppdrag? Eftersom ambulansen i Dorotea nu har både delar av Jämtland och Åsele på sin lott kan man väl säga att det är tur om den finns i närheten, om och när, något händer. Av det jag skrivit här framgår ju väl med all tydlighet att tillgängligheten för sjukvård i Dorotea inte fungerar och inte heller har fungerat sedan sjukstugan stängdes”.

Jag kan tänka mig att det finns många av er som läser detta som har andra exempel på att sjukvården inte fungerar som den borde. Allt ifrån NUS till oss i glesbygden. Så om du är anställd inom vården, anhörig eller bekant och kan intyga sanningshalten i det du har att informera om så är mitt tips att skicka info till vk.se. De vill ju nu ha in sådan information. Så här skriver man på vk.se: ”Extra roligt är det att flera av de artiklar vi skriver bygger på tips från alla ni läsare. Tack vare er blir missförhållanden kända. Med vår krypterade tipsa-funktion på vk.se https://granskar.vk.se/ kan tipsaren känna sig trygg i att uppgifter inte blir lästa av obehöriga”.

Dessutom får inte media lämna ut sina uppgiftslämnare så ni som har något att berätta skicka in det så fort som möjligt till vk.se så får vi se vad de gör med er info.

2 kommentarer

 1. Lilian Holloway

  Jag lyfter på hatten för ditt grävande som har fått tidningen att också börja forska bakom kulisserna.
  Nästa steg är att lyfta det till riksnivå. Vi är flera som försöker, och jag är säker på att det är rätt tid att få slut på vansinnet. Lägg ner Landstinget!
  Hälsar Lilian

 2. Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

  Hej Lilian. Det har varit mycket i dag så jag har inte hunnit kommentera din kommentar. Är i Umeå och då är det ofta mycket som ska hinnas med då.

  Nu tror inte jag att det är mitt skriveri som fått upp ögonen på VK för eländet med Landstinget och den kontinuerligt försämrade sjukvården. De har fått många signaler från verksamheterna som man bara måste fördjupa sig i. Tyvärr tycker jag det skrivs alldeles för lite under tyck till från de olika kommunerna eller i debattartiklar om allt lidande som vår politiker i Landstinget skapar för många enskilda människor. I Sorsele till exempel verkar folk vara mest engagerade i snöröjningen.

  Jag tror inte det är rätt tid att i dag hoppas att något görs åt Landstingen. Betänk hur det politiskt generellt sett ser ut bland Landstingen respektive på riksnivå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.