Nu får det vara nog Peter Olofsson!!!

”- Personalbristen är ett samhällsproblem, säger han. Jag är orolig”. Länk finns här (vk plus tyvärr). Fråga: vem har skapat detta ”samhällsproblem”?! Att inkompetenta politiker inte kan ta sitt ansvar är för mig en gåta.

”Olofsson menar att det är viktigt att staten, kommunerna och landstingen gör gemensam sak för att försöka komma ur den situation, med brist på flera yrkesgrupper, som de nu har hamnat i. – Vi borde ta fram en gemensam handlingsplan, säger han. Men den väg vi har valt här i Västerbotten är inte fel.”.

”Som de nu har hamnat” i säger han. Varför blanda in kommuner och staten i ett problem som Landstingspolitikerna inte hamnat i – utan själva skapat? Sedan säger han att ”den väg vi har valt här i Västerbotten är inte fel.” Ifall att han syftar på Projekt Balans och alla stängda avdelningar på NUS så vet vi alla vad vi har att vänta! Jag undrar hur mycket SJUKVÅRD det finns kvar i vårt län efter innevarande mandatperiod. Däremot är jag övertygad om att det vimlar av byråkrater, administratörer och kommunikatörer inom HELA Landstingsorganisationen!

Det blir väl inga mer pengar till våra Landsting trots vår S-regering. Ni som följde med i media före valet minns väl hur Olofsson for runt bland S-kommunerna och ”skrev avtal” att bara det röstades S i riksdagsvalet och att S skulle få makten då skulle det regna pengar över Landstingen. Har han begått någon form av avtalsbrott?

Men ekonomin är i balans tydligen!? Rubriken till artikeln lyder enligt följande:

”Landstinget klarar budget trots underskott”.

”Landstingsrådet Peter Olofsson (S) menar att de har ordning och reda och en stabil ekonomi trots att verksamhetsunderskottet eskalerar.

– De finansiella inkomsterna är också en del i vår ekonomi, säger han”.

Underförstått (om jag förstår saken rätt) så är det återbetalningen av försäkringspengarna de räddas ekonomiskt av. Men hur ser det ut verksamhetsmässigt?

Hur länge har Sverige råd med dessa oerhört dyrt skyddade verkstäder som Landsting och Regioner!? Hur långt ner ska det få gå med vår välfärd innan Riksdag och Regering börjar fatta att något måste göras?

Jag har varit mycket tveksam till privatisering av skola, vård och omsorg men har börjat byta uppfattning. Alternativt förstatligande! Jag har exempel från närstående som har provat på båda vårdformerna. Den offentliga dissas och den privata hyllas! Jag börjar förstå varför! Tyvärr förlorar Lycksele sin Medicinkonsulten. De har en, som jag förstått det, uppskattad verksamhet med enligt uppgift via vk.se 4 500 personer listade hos dem i dag. Om man läser länken till dem så har de av VLL fått betydligt fler åtaganden utan ekonomisk kompensation. Men de hade ändå ett ekonomiskt överskott så de kunde lösa ut en delägares dödsbo från ägandet av aktiebolaget med ett par miljoner.

Då reagerar LiseLotte Olsson (V). Vad hon menar fattar jag inte riktigt men förmodligen handlar det om att en verksamhet (nu privat) har ett visst kapital att röra sig med. Självklart måste verksamheter dels vara bra och kunna gå med vinst. Västerbottens Läns Landsting går också med vinst!!! Skillnaden är bara att ”vinsten” inom Landstingen döljs i löner till ett otal övertaliga medarbetare!!!

Jag kan tänka mig att samma politiker som INTE klarar av den i och för sig komplexa uppgiften det måste vara att driva sjukvård och allt annat som åligger dem, står på barrikaderna och hytter nävarna mot skolan och Alliansens misslyckande med kunskapsinlärning bland våra barn och unga. Men jag ifrågasätter skarpt våra Landstingspolitikers egna kunskaper i den roll de har!

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.