”Att skapa rädsla och oro är ingen bra utveckling”

Köpenhamn har dominerat nyhetsrapporteringarna under helgen. Vid flera tillfällen har personer skjutits ihjäl eller skadats vid skottlossning. Den danska polisen har gripit ett antal personer som man tror har ett samband med dåden. Paris är fortfarande under hård bevakning efter terrordådet mot tidningen Charlie Hebdo och det som nu inträffat i Köpenhamn kommer att förstärka bilden av den oro som pågår i vår omvärld. Det är en oro som påverkar oss alla på många olika sätt. Att försöka begränsa yttrandefriheten är oförsvarbart, att mörda personer enbart för sin religions skull är också oförsvarbart. Det är en utveckling som skapar rädsla och det är inte en bra utveckling”.

Ovanstående är Elisabeth Björnsdotter Rahms (M) inlägg på sin blogg den 16 februari. Kloka ord och bara att hålla med. När jag läste inlägget reagerade jag direkt på sista meningen och har grubblat ett par dagar på varför jag gjorde det. Hon syftar på terrorismen och allt h-e den ställer till med vad gäller religion, yttrandefrihet och demokrati. Med all rätt!

I dag kom svaret för mig: det är inte bara terrorism och mördande som skapar rädsla – och jag vill lägga till ordet ”oro”. Situationen ute i världen i dag ser absolut inte bra ut. Terrororganisationerna al-Qaida, IS och Boko Harams människosyn är ju hänsynslös – empatilös! Tänk att vi i Sverige har personer som frivilligt åker för att döda andra människor och för att i bästa fall dö martyrdöden. Som de ser det alltså. Ja det är mycket man inte förstår! Jag förstår inte heller att de som åkt överhuvudtaget släpps in i Sverige igen!

Samma sak gäller för de från Sverige som åker för att skjuta folk i Ukraina till exempel. Oavsett vad de har för ”beteckning” så har de, enligt mig, förbrukat sin rätt att återvända till Sverige. Hur många återvänder och finns i vårt land som definitivt ”tänjt på gränserna” och är farliga för oss? Har man redan glömt det här. Läs även länken till Aftonbladet som finns längst ner i artikeln. För att inte tala om Jackie Arklöv! Dessutom bör vi väl även vara rädda och oroliga för de utlandsregistrerade bilarna som rör sig i våra kvarter och runt våra hus!

Nu är det inte bara terrorister och inbrottstjuvar vi ska vara rädda och oroliga för. Vi har ju nära oss politiker som ställer till det och det är jag personligen, som jag bor, mest orolig för! Vilka politiker det är? Ja gissa:)

Jag kan ge en ledtråd: kommunpolitikerna kan inte ställa till med så mycket elände, rikspolitiken känns i dag som ett jätteproblem men det finns en tredje politikergrupp som verkligen har gett oss anledning att känna personlig rädsla och oro!

Gonatt med er alla och håll er framför allt friska. Och se till att aldrig bli gamla:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.