Struntar riksdagen i Norrland?

Ja den frågan ställer sig Helena Lindahl, riksdagsledamot för C, i sin blogg Svaret är väl ett rungande JA! Ja utom när man åker runt och skall göra valpropaganda. Då kan man till och med nedlåta sig att ta ordet glesbygd i sin mun. Och hur man verkligen värnar den. Det där går över så fort man passerat valdagen! Ingen har väl missat Jonas Sjöstedts (vet inte varför jag vill kalla honom för Sjökvist – har kanske med figuren i Åsa-Nisse att göra) inställning till sjukvården i Dorotea före- och efter valet. Tänk vad fort det går att ändra uppfattning!!! Han ljög ju inför valet bara för att få väljare! Liksom många andra politiker medvetet gör! Och våra politiker förstår inte varför politikerföraktet är så stort!

”Igår röstade riksdagen ned en motion från Centerpartiet som handlar om att vi vill utreda möjligheten att låta fastighetsskatten för vind- och vattenkraft stanna i de energiproducerande länen istället för att låta dem gå till staten. Men hör och häpna. Det var bara Centerpartiet som röstade för en utredning”. (Citat från hennes inlägg)

JAG HAR LÖSNINGEN!!! Men då krävs det ganska mycket av våra kommunpolitiker i glesbygden. Och framför allt så måste de släppa partipolitiken och jobba för sin och sina invånares/väljares sak! Kommunpolitikerna har ju i dag veto vad gäller etablering av vindsnurror. Sätt hårt mot hårt vet jag! Blir det inga rejäla ekonomiska vinningar för kommunen så upplåter man inte heller sin natur! Skall även gälla för utländska företag vilka betalar skatt på sina vinster i sitt hemland. Ska det vara så svårt?

Egentligen skulle inte problemet med vindsnurrorna överhuvudtaget behöva finnas. Hur många väderkvarnar är i dag i bruk?

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.