Är det handikappade som får chefs/politikerjobben?

Tänk att inom Landstinget och i Region Västerbotten anställs det så bedrövliga personer, till höga tjänster och fruktansvärt höga löner, att när de misskött sitt jobb så gravt att de måste omplaceras eller sluta så behöver de inte som vanligt folk söka sig till Arbetsförmedlingen. De är inte själva kapabla att skaffa sig ett ”riktigt” jobb! De måste få fruktansvärt höga avgångsvederlag plus en massa annat för att kunna gå vidare i sitt liv! Fy faan!!! Samma sak gäller våra ”professionella” politiker! Samhall, om man inte platsar någon annanstans, är ju ett fantastiskt ställe – och finns överallt – vilka tar upp personer med diverse handikapp eller andra som har svårt att etablera sig på arbetsmarknaden. Det vore kanske en framkomlig väg för personer som Lassinantti och alla andra som bevisligen missköter sina överbetalda uppdrag. Samma gäller ju alla politiker som blir överflödiga eller som inte längre får vara med i maktens boningar och som inte vill gå till Arbetsförmedlingen.

VARFÖR SKA VI SKATTEBETALARE GE ANNA LASSINANTTI NÄRMARE TVÅ MILJONER NÄR HON MISSKÖTT SITT JOBB??? Vem har anställt henne och vem delar så generöst ut våra pengar? Det tror jag vi är många som skulle vilja veta! Hon har även rätt att få samtalsstöd, omplaceringsstöd och coachning, till en kostnad på upp till max 80 000 kronor på Region Västerbottens nota.

Hur bedrövliga är sådana här människor? En vanlig människa som misskött sitt jobb och får sluta på grund av det är väl mer eller mindre enbart hänvisad till Arbetsförmedlingen!? Har man kränkt någon blir det väl rättegång och man får åtminstone betala skadestånd till dem man kränkt? Blir det någon rättegång mot Anna Lassinantti? Nää! Hon belönas av oss skattebetalare för sin kränkning av sin personal! Jämför med till exempel lärarnas situation!!!

Anna Lassinantti antar jag är barnbarn till – i alla fall släkt med – Ragnar Lassinantti (S) vilken var Landshövding i Norrbottens län fram till början av 1980-talet. Hur hon fick tjänsten som vice regiondirektör i Region Västerbotten vill jag inte offentligt spekulera i.

Jag är rädd att detta bara är toppen av ett isberg inom Landstinget/Region Västerbotten. Jag har ju fått ordentligt på skallen av Region Västerbottens chefskommunikatör, Thomas Hartman, för att jag använt ordet ”inkompetent” för våra styrande Landstingspolitiker. Bekräftelserna börjar komma nu Thomas! Och jag är misstänkt att det kommer mera! Bara personalen inom sjukvården ser att det finns vägar fram för att bli av med vissa chefer så att de kan jobba kvar. Och att de vågar börja prata/anmäla.

Nu är dessa två miljoner inga problem för Region Västerbotten att spara in. STÄLL IN ALMEDALSVECKAN KOMMANDE SOMMAR!!! Då har ni med råge sparat tillbaka våra skattepengar som nu ska gå till Anna Lassinantti till absolut ingen nytta. Vad säger du Thomas Hartman? Det vore väl rimligt av er. Bara för att visa att ni har lite respekt för oss som finansierar er!

Mitt tips till alla politiker utanför Umeå som blir kallade till Regionsmöten är att tacka nej under resten av mandatperioden. Ja det är självklart öppet även om någon ”Regionpolitiker” i Umeå känner likadant. Vi skattebetalare accepterar inte detta vansinne!!! Maktfullkomligheten och maktmissbruket får nu ett ”ansikte” bara media luskar ut hur anställningen av Lassinantti gick till och vem som har beviljat hennes avgångsvederlag. Är det Erik Bergkvist, politiker eller någon annan?

Jag har sagt det förr – men upprepar mig nu: jag tror på en organisation typ Region Västerbotten/Kommunförbund men absolut inte styrd av inkompetenta Landstingspolitiker som placerar överblivna sossar som chefer över en sådan omfattande organisation som Region Västerbotten är. Jag tar tillbaka lite – men bara lite – av denna mening ifall att Anna Lassinantti inte är sosse:)

Jag undrar vad som skulle skett med dessa politiskt tillsatta chefer om t.ex. Alliansen vunnit Landstingsvalet i höstas. Hade de då bytts ut? Hade det i så fall även utgått avgångsvederlag? Men varför grubbla på sådant när väljarna vill ha det så här. ”The same procedure as last year” gäller inte bara i Grevinnan och betjänten! Bara att beklaga alla de väljare som inte engagerar sig utan bara kör på i samma procedur som tidigare! De väljarna missar säkert även uppgörelsen med Anna Lassinantti. Eller så bryr de sig inte. Eller förstår inte.

Det är tack vare dessa väljare den socialdemokratiska regimen inom Landstinget ostört kan ”leka” med våra skattemedel och har så gjort nu i över 30 år. Men någonstans/någon gång måste det bara ta stopp! Många röster börjar höjas för att Region Västerbotten i nuvarande form ska bort! Och många – både inom professionen och inom politiken – börjar höja röster mot Landstinget! Det är bra! Tyvärr måste mottagarna vara närbesläktade med strutsen: de stoppar huvudet i sanden och tror att ingen ska upptäcka dem! Det är nu dags att plocka upp huvudet ur sanden och inse att ni är ”upptäckta”.

4 kommentarer

 1. Urban Vallström

  Jag måste få rätta dig den här gången CA, ordet handikappad är förlegat du borde ha skrivit funktionshinder, i övrigt är du mitt i prick.

  • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

   Hej Urban. Helt rätt av dig:) Jag tycker dock ordet handikapp inte är så dumt i detta sammanhang. Kanske för att jag även associerar till handicap i golf. Men det är personligt:)

 2. Moffajinko

  God fm. Hörrö DU!! Anna Lassinantti, och hennes gelikar platsar INTE i Samhall!!!
  Lev väl. Fd Samhall anställd!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.