Fortsättning Lassinantti, Region Västerbotten.

Så har då den värsta upprördheten lagt sig efter att igår kväll i vk.se läst hur Region Västerbotten löste problemet med att ”lägga locket på” angående de kränkningar som Anna Lassinantti, chef för enheten för näringsliv och samhällsbyggnad och dessutom biträdande Regionchef, stått för. Orsaken till fackets omplaceringskrav och RV-ledningens anledning till att ”köpa ut henne” skulle vara flera års kränkningar som lett till flera medarbetares rädsla, stress och ohälsa.

Jag har i dag försökt att rannsaka mig själv. Brukar göra det ibland efter att man tagit i lite ordentligt i skrift och det är ju Landstinget/Region Västerbotten som då är i fokus. Men nää…jag står absolut för det jag skrev i affekt i går kväll.

Så här har jag tänkt i dag:

1. flera medarbetare anser sig vara kränkta av henne vilket skapat rädsla stress och ohälsa för dem personligen!

2. alla medarbetare verkar inte vara drabbade – det kanske till och med finns de som sett upp till henne som chef?

3. känner Lassinantti sig som ett offer i dag och mår dåligt eller står hon rakryggad och accepterar situationen som hon verkar ha skapat?

4. detta verkar ha pågått under ”flera år”. Hur kan det vara så? Varför har inget tidigare gjorts från ledningshåll, Erik Bergkvist? Den karln borde väl också sitta väldigt löst nu!!!

5. vem är ytterst ansvarig för Region Västerbotten? Jo det är Landstinget men vem/vilka där? Peter Olofsson, Karin Lundström, Robert Winroth eller Liselotte Olsson? Eller är det Landstingsfullmäktige? Eller är det något annat?

Vad har jag kommit fram till då? Jo att det rent ut sagt är för djävligt att Anna Lassinantti, vilken har skapat situationen, får närmare två miljoner bara hon lämnar den sjunkande skutan och förhoppningsvis räddas flera andra chefer som inte ingripit! Vad får de som hon har kränkt i ersättning?

Jag anser att det finns bara en sak att göra för att få alla dessa oantastliga chefer att förstå att det faktiskt ställs krav på dem – en polisanmälan! Jag hoppas innerligt att någon av de drabbade eller att de gemensamt kan göra en sådan. Vad jag förstått så är kränkning straffbart och därmed också åtalbart. Och det borde ge de drabbade någon form av ersättning och upprättelse samtidigt som jag kan tänka mig att det finns ett helt gäng med chefer inom Region Västerbotten/offentliga sektorn som om inte annat skulle få sig en tankeställare. Kan tänka mig att en sådan utredning skulle göra det svårt för Erik Bergkvist att behålla sitt jobb. Så visst förstår man att det blev bråttom att få bort Anna Lassinantti när detta som verkar ha fått pågå i flera år uppdagades av media!

Tänker jag fel så tar jag väldigt gärna emot andra synpunkter.

 

 

 

 

 

5 kommentarer

 1. Martin

  Hej CA!
  Ja, rimligtvis borde högre chefer/politiker ha haft vetskap om detta. När det börjar bränna till så är det bekvämt att utse en som får ta skulden, allt för att rädda sitt eget röda skinn.
  Nu blir nästa stora fråga: Var ska de ta pengarna ifrån? Eller ska tjänsten vara vakant under ”fallskärmstiden”?
  HALLÅ VK! Ta fram spadarna (eller dynggreparna)

  • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

   Hej Martin. Ja min uppfattning är att detta måste redas ut ordentligt. För demokratins skull om inte annat. Föraktet växer bara bland oss ”vanligt dödliga” om det nu lämnas så här.

 2. Natur&Fritid

  Jag delar din uppfattning till största del, men varför agerande inte f d högerregeringen den som du fortfarande verkar hålla av??? Varför gjorde NI inte slag i saken då???

 3. Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

  Hej Natur&Fritid. Jag förstår inte vad du menar med att f d högerregeringen skulle ha agerat? Det här handlar om Landstinget i Västerbotten och det styrs av S, Mp och V.

  • Natur&Fritid

   Kommentaren var också tänkt relaterat till ditt förra inlägg eftersom både det här och förra hänger ihop lite i det sätt du skriver. Men skit samma man tröttnar i vilket fall hålla reda på allt jävelskap de håller på med. Pengar verkar inte vara något problem när de läggs på onyttiga saker, fallskärmar m m. Gräl som ligger på barnanivå men kostar samhället otroliga summor när vissa vuxna inte vuxit ur sina barnsliga beteenden. Det är helt enkelt en lekskola för vuxna i det Västerbottniska samhället och inte bara nere i borgen där förra regeringen huserade. Jag förstår inte vad de lärt sig och hur de nått samhällets översta skick. Men så ser det ut som det gör också. Lev gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.