Hur får vi bort Landstingen med bihang?

Hur länge skall det få fortgå som det gör nu? När skall vi som försörjer alla dessa inkompetenta politiker och tjänstemän börja agera? Och hur?

Det börjar vara mera regel än undantag att det dagligen i media kommer fram nya negativa uppgifter om hur illa ställt det är inom sjukvården. I kväll presenterades detta. För er som inte har vk.se/plus så är rubriken ”Fler stängda vårdplatser än någonsin”. Och det handlar om Västerbotten!!! Ökningen är något som märks av i hela landet men riksgenomsnittet för januari, 3,9 procent, var ändå betydligt lägre än i Västerbotten”.

”Nu är landstingsdirektören Anders Sylvan oroad inför sommaren”. Varför är han det? Det är ju åt helvete som det är redan nu! Och varit så ända sedan Projekt Balans och samarbetena med kommunerna infördes. Om det dör 10 eller 50 personer i förtid på grund av våra inkompetenta Landstingspolitiker har väl för dem ingen betydelse!!! Hur mycket måste en massa människor lida för att några personer med ”rätt” politisk tillhörighet skall födas och gödas av våra skattepengar? Hur många måste dö i förtid på grund av våra bevisligen totalt inkompetenta politiker? Det är exakt vad det handlar om inom Landstngen!

NU måste något bara hända!!! Vad säger ni i Doroteaupproret – finns det ork och inspiration hos er att utvecklas till ett Landstingsuppror? Jag tror att ni kan bli jättestora i länet. Om man läser debattartiklarna här på vk.se kan jag tänka mig att möjligheter finns att även professorer, läkare och politiker kan gå med. Vore väl en intressant idé. Och första uppgiften är väl att försöka hitta Peter Olofsson och Robert Winroth. Ta även med Karin Lundström för hon verkar inte heller ha koll på hur verkligheten ser ut. Förslag från mig på fyra frågor till dem:

1. hur många människors för tidiga död har ni orsakat på grund av Projekt Balans och er katastrofala personalpolitik med allt elände det medför? Har era interna revisorer någon koll där?

2. skulle ni vara trygga om ni hade en sjuklig mor som bodde i Klimpfjäll t.ex.?

3. på vilket sätt har ni som huvudansvariga agerat under de år Anna Lassinantti trakasserat/kränkt vissa av sina medarbetare och vissa i sin personal?

4. känner ni till fler liknande kränkande fall inom Landstinget eller Region Västerbotten som ännu inte kommit ut till offentligheten?

Ja sedan har ni i Doroteaupproret hur många frågor som helst så jag kan tänka mig att det blir att boka en hel dag/vecka med dessa tre. Försök att få med LiseLotte Olsson (V) också. Vet inte varför, men jag ser en liknelse där med utlänningar som söker sig till IS. Jag menar absolut inte att ledningen inom VLL är ute och skjuter/halshugger folk utan jag menar att många får betala ett högt pris genom lidanden – många med sina liv – för dessa politikers inkompetens och välmående. Att frivilligt ansluta sig till sådana är väl bara ett bevis på en sak – MAKTBEGÄR!!! Men nu är LiseLotte Olsson frivilligt en av dem så hon bär också ansvar! Och inte bara lön!!!

17 kommentarer

 1. Jan-Erik Vahlström

  Håller med dej om att det finns kritik inom vården, men varför rikta in sig på Landstingen som organisation? Hur vill du ha det i stället? Vore det bättre med statlig eller kommunalt huvudmannaskap? Orsaken till den situation som nu råder beror helt och hållet på den regering som vi tidigare hade som fördelade skatteintäkter från välfärden till privata börsar i en gigantisk skattesänkning. Sedan kan man ju kritisera vissa politiker med all rätt, men det är ju en annan sak.

 2. Jan-Erik Vahlström

  Ja, det finns nog dom som tar Landstingsledningen i försvar. För min del har jag inte det. Man måste skilja på Landstingsledningens agerande och om vården skall ske med Landsting eller staten som huvudman. Jag anser att det enda rätta är att staten skall vara huvudman efter som det är garanten för en likadan och rättvis vård. Det är allt för många börsar (stat, landsting kommuner m.fl) som florerar och var och en tänker på sin ekonomi. Så till alliansens ansvar. Bemanningen inom vård och omsorg har ju skurits ner till ett minimum och dom som är kvar får slita. Alliansens sålde ut sjukhus, vårdcentraler,äldreboenden, skolor, bilprovningen och en massa annat samt lånade pengar för dessa skattesänkningar. Naturligtvis underminerade man skattebasen och det får följdverkningar över hela fältet. Att nuvarande regering skulle kunna vända på detta har jag inga förhoppningar att det skulle kunna gå snabbt. Denna strimma av ljus man kan se är att det i varje fall inte fortsätter neråt. Tyvärr så ligger många redan på botten.

  • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

   Hej igen. Jag håller fullständigt med dig utom just angående nedskärningarna. Får man mindre pengar att röra sig med så måste man börja rationalisera och framför allt värna den personal man har. Varför har man byggt upp Region Västerbotten? Ja vi vet alla svaret! Västerbottens län är väl det enda länet i Sverige som har både ock? Varför drabbar nedskärningarna bara vården? Det vimlar av chefer, controllers, kommunikatörer och så vidare inom Landstingsorganisationen.
   Jag tycker det är rent skrämmande det som kommit fram runt Lassinantti. Finns det mera sådant inom organisationen som man inte åtgärdar i tid? Man kan ju undra varför man inte kan behålla personal.
   Jag tror att vi är ganska överens:)

 3. Lilian Holloway

  När kommer revolutionen hos S Väljarna? När inser de att deras företrädare har en egen agenda? Klubben för inbördes beundran styr idag vår krassa verklighet. Oavsett regering. Att skylla på ”någon annan” är deras mantra när det börjar brännas. Titta bara på den förfärliga situation vårt län befinner oss i när det gäller vardagslivet i småkommunerna i inlandet. Allt ifrån skola till livets slutskede.

  Ett av deras andra mantran är att allt ska vara likvärdigt, oavsett var du bor. Jag väntar med spänning på eventuella lösningar, som eventuellt ger ett grand av det löftet till vi som fortfarande lever och verkar utanför kustområdet. Lycka till, ni som fortfarande tror på tomten i form av Löfvén och Fridolin. Vi andra försöker överleva på egen hand.

  • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

   Hej Lilian. Jag tror inte på någon revolution bland S-väljarna! Verkar som man blundar för verkligheten!!!

   • Lilian Holloway

    Det är svårt att vara ödmjuk när man är bäst och mest i en inbördes tävlan. Vi som mottager budskapet från dessa individer, gör att väntan på eventuell lösning på problemen från folkvalda S i Landstingsstyrelsen dröjer. MEN, så trevligt det verkar vara att få träffas och umgås med partivännerna innan beslut fattas!
    Och befolkningen väntar…eller gör som man alltid gjort: överlever på egna villkor.

 4. Peter norström

  Problemet är att vi har bundit oss vid folkvalda, som hellre ser till sin plånbok än att företräda de som röstade på ”mig”! Betänk, att politiker hellre umgås med politiska motståndare än med de som fått hen till sin position. Jag menar, inte konstigt att vi vanliga känner oss utanför och i elfte timmen känner oss utnyttjade och nästan dumma.
  Jag nämnde elfte timmen för klockan är inte slagen ännu.
  För vi förstår äntligen, så nu ska våra politiker få visa hur övertygade dom är att jobba för folket.
  Men där inte bara landstingspolitiker, utan även kommunala och statliga, som lever i samma övertygelse om att ”bara jag kommer in” så är min föda köpt.
  Jag såg ett program på en tevekanal som handlade om organiserad brottslighet och likställde politiker vid det, för allt handlar om manipulation men det låter finare när politiker gör det.

  • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

   Hej Peter. Ja politiker är inte som tidigare. Före valet lovar de en sak – efter valet är allting annorlunda! Snacka om att skapa politikerförakt.

  • Lilian Holloway

   Visst har du träffat huvudet på spiken. Peter. För många individer är det kanske en födkrok, men jag tror det är värre än så. MAKTEN. Makten och övertron på sin egen förmåga kan också innebära att jag själv inte begriper att det är dags att avsluta mina engagemang i politiken. Vi har alltför många lokala politiker som kan sitta en hel mandatperiod i kommunstyrelsen utan att yttra ett ord.De blir också omvalda av sitt parti, så kriteriet för kompetens är förmodligen i en annan agenda.
   Se bara på vår nuvarande utrikesminister. Gud bevare oss även där!

   För att förtydliga: jag sitter i kommunstyrelsen i Sorsele pģa en ohelig allians mellan V och Allianspartierna.

   Bakgrunden till detta ligger kvar hos S att begrunda och analysera.
   Undran: Kan det bottna i att en majoritet vill jobba för våra innevånare och deras behov med den lilla kassakista vi har? Kan det vara så att partifärgen inte avgör det ansvar en lokal politiker har?

   • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

    Hej igen. Personligen anser jag att kommunpolitik – och speciellt i små kommuner – inte har råd med partipolitik. Intressant att följa V och Alliansen i vår kommun:)

    • Lilian Holloway

     Självklart så har S överklagat besluteni fullmäktige i januari. De fick inga vice ordförandeposter. De glömde tyvärr bort att vid deras intåg med V förra mandatperioden, så satt hela oppositionen ute i korridoren och kikade in.. Över 60 procent av våra väljare är idag delaktiga i det arbete vi försöker genomföra.I en liten kommun som vår. Vi har absolut inte råd att betala för en omgång till med lokala partipampar som inte ens orkar engagera sig i avgörande frågor som rör framtidens överlevnad i kommunen.

 5. Karlevert

  Doroteaupproret tror jag inte är helt främmande för att ta till ytterligare drastiska grejer för att få rätsida på de missförhållanden som nu råder. Sen är det ju också så att ensam är inte stark alla gånger. Tyvärr fick vi ju se sista valet att minnet är väldigt kort för många av oss. I folkomröstningen var det 57 000 V.bottningar som röstade för en trygg och säker säker sjukvård för alla. Frågan folkinitiativet ställde skulle ju gälla hela Västerbotten, men VLL manipulerade och fick det att se ut för att gälla bara två (2) kommuner, Åsele och Dorotea, vilket då gav utslag när det kom till valet i september. Det kanske är dags att avveckla Landstinget som uppenbarligen inte har kompetens att utföra det dom är satta till att göra. Sjukvården måste väl vara prio 1 för landstinget, men för P.Olofsson & Co har det nog kommit till att inte betyda något alls, om inte kommunerna själva betalar. Själv har jag nog inbillat mig att sjukvården var Landstingets ABSOLUTA ANSVAR.

  • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

   Hej Karlevert. Låter intressant det du skriver att : ”Doroteaupproret tror jag inte är helt främmande för att ta till ytterligare drastiska grejer för att få rätsida på de missförhållanden som nu råder”. Som du själv påvisar så är det många Västerbottningar som håller på att vara less! Skall vi grubbla vidare på detta?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.