Pappa (S) till Umeå på söndag

Men vad skoj att Stefan Löfven besöker Umeå. Tyvärr verkar han inrikta sig på fel klientel under kvinnodagen.  Han verkar ska hålla tal på internationella kvinnodagen i Kvinnohistoriskt museum. Bara det känns väldigt suspekt! Varför ska han vara just där? Snacka om att ”kasta nötter till ekorrarna”. Undrar vad han har att komma med och vad hans redan ”troende” kan få ut av det? Ja det blir säkert jätterart. Eller som jag ser det – totalt meningslöst!!!

Jag tycker att han borde använda våra skattepengar på ett mycket bättre sätt! Varför kallar han inte ihop Landstingsfullmäktige med Peter Olofsson, Robert Winroth och LiseLotte Olsson i spetsen och håller en domedagspredikan för dem? De skulle behöva det betydligt mera än dessa piercade feminister (obs subjektiv uppfattning) som förmodligen kommer att finnas på kvinnohistoriska museet och mer eller mindre drägla över hans fantastiska tal.

Av alla de mänskliga arter som finns i dag, man, kvinna, hen, hbtq, trans, queer… ja nu kommer jag inte på fler varianter men det finns säkert ett helt gäng till. Men kvinnan måste bara stå högst i rang! Varför då? Jo HON är den som är garant för fortplantningen. Lek med tanken att vi plockar bort kvinnan från den ”mänskliga kartan”. Kvar finns bara alla de andra varianterna av människor. Hur blir det då?

Min åsikt i frågan är glasklar: det är inte ”kvinnorna” på kvinnohistoriska museet (jag tänker mycket FI nu) som behöver insikt…nä det är ju de styrande männen som behöver information av kvinnans betydelse i vårt samhälle. Hur stor del av vårt samhälle bär kvinnorna på sina axlar? Om var och en reflekterar över kvinnans betydelse totalt sett så kan man förundras över att de i dagens upplysta samhälle inte har högre status – den högsta statusen av oss alla. Jag tänker inte minst på alla de jobb de utför inom den offentliga sektorn.

Varför ska Löfven hålla tal för redan frälsta på Kvinnohistoriska museet? Totalt meningslöst och bortkastade skattepengar!!! Den dagen vi behöver en internationell mansdag för att uppmärksamma männen har vi kommit långt inom jämställdhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.