Vll och Mp

80% ska enligt ett nytt förslag för Västerbotten få ambulans inom relevant tid – 20% kommer inte att få det. Ett förslag som nu verkar ligga till grund för ett eventuellt beslut i Landstinget. Om man känner till hur fördelningen av populationen i länet ser ut så behöver man inte ha någon högre examen för att förstå var de 80% respektive 20% finns! Om jag förstått saken rätt så har man konsulterat något företag, som förmodligen sitter i Stockholm, vilka stirrat sig blind enbart på siffror på nyttjandet av ambulanser i länet. Är våra valda politiker till Landstinget så totalt inkompetenta att de inte kan lösa en så enkel sak som ambulansfrågan själva? Svaret är självklart JA!

Rätta mig nu om jag har fel ni som har insikt, men visst var det så att innan Falck ”tog” över ambulansverksamheten i länet/Sverige och Landstingen själva hade ambulansverksamheten så arbetade ambulanspersonalen även inom sjukvården när det inte var utryckningar. Så minns jag det i alla fall från min kommun. Och så fungerar det väl inte med Falcks personal? Eller..? Vore oerhört intressant att veta från någon initierad hur det var tidigare och hur det är i dag.

Och så är det ju det här förbaskade Miljöpartiet. Nasser Moleh verkar ha fått hjälp/tillstånd av Jabar Amin att äntligen svara på Ingvar Näslunds funderingar över hur det fungerar/inte fungerar inom Mp i Västerbotten. Nasser blottlägger sig rejält – han menar att han inte är en offentlig person i sitt ”ideella arbete” inom Mp och därför ej heller behöver svara på frågorna Näslund ställer. I sann Miljöpartistanda förstår han inte sammanhanget av att det är just på grund av hans ”status” inom Mp (hur han nu kommit till den post han har?) som han lever gott på att representera Mp i Umeå kommun. Hur ideell är han i sin politikerroll i Mp? Får de inte någon form av partistöd av oss skattebetalare? Hur används de pengarna? Kolla det VK!

Han vägrar hur som helst att svara på Ingvar Näslunds relevanta frågor. Bara det borde väl få alla Miljöpartister i länet att om inte lämna partiet (det har ju flera redan gjort) så gå ut med information hur det verkligen fungerar inom Mp. Nasser går i stället till motangrepp och menar att Näslund ”är ute och cyklar”. Lite intressant kan tyckas – visst borde det vara Nasser i egenskap av Miljöpartist som ska vara ute och cykla!? Om han gör det i verkligheten har jag ingen aning om – kanske kör han någon icke miljövänlig bil. Det är väl inte ovanligt bland miljöpartister!?

Det här var dock lite positiv läsning:) Ha det gott.

 

 

 

5 kommentarer

 1. Gunilla Billman

  Hejsan,
  Ja så har det varit ett antal år. Ambulanssjuksköterskan var anställd av Landstinget o arbetade på läkarmottagningen som ”resurs” den tid vi inte var på utryckning. Vi satt i telefonrådgivning eller hade patientmottagning, själv hade jag också fortbildningsansvaret för Sjukstugans personal. Fordonet o ambulanssjukvårdaren(undersköterska) ägde o ansvarade för fordon och körningen hade eget företag. Vid larm hämtade denne upp sköterskan på Läkarmottagningen. Kvällar o nätter träffades vi på sjukan vid larm o utgick därifrån.
  Lysande lösning med delad entreprenad som påstods bli för dyr eftersom sjukstugan inte fick full täckning från landstinget för de tre deltidsanställda sjuksköterskor som behövdes.
  När Falck planerades ta över sänktes kraven på kompetens till endast grundutbildad ssk o usk och de har numera 0 samarbete med sjukstugan.

  • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

   Hej Gunilla och jättetack för informationen. Men så idiotiskt kan man tycka. Vad gör dagens ambulanspersonal (Falck) när de inte har utryckning? För de måste väl ändå ha någon form av månadslön och inte bara betalt för de timmar de jobbar?

   • Gunilla Billman

    De ær anstællda av Falck och har beredskap i hemmet. Landstinget betalar før ambulanstransporterna med en fast summa per månad o dessutom milersættning før utførd kørning till Falck.

    • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

     Mycket intressant information Gunilla. Tack:) Om jag förstår dig rätt så betalar VLL alltså en schablonavgift per månad till Falck och utöver det milersättning vid varje uppdrag. I så fall vore det oerhört intressant att veta respektive summor. Är det samma schablonbelopp över hela länet? Vet du något om dessa funderingar Gunilla? Eller kanske någon annan vet.

     • Gunilla Billman

      Nej jag har inga aktuella siffror men det var ju en offentlig upphandling så dom borde ju inte vara hemliga…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.