Ska man måsta ge upp

Ja nu är det gränsfall.

– Landstinget bedriver mer och mer sin havererade verksamhet med att skriva Lex Marior

– Landstinget ”samarbetar” med glesbygdskommunerna för att komma ur sitt vårdansvar

– sjukskrivningarna inom framför allt den offentliga sektorn ökar. Landstingen har en stor del där

– sjuksköterskor säger upp sig från vården

– Landstingen klarar inte av semestervikarier. Inte konstigt eftersom man inte lyckas bemanna verksamheten normalt! Men pengar verkar finnas för att locka semestervikarier. Hur går det till?

Vad har vi Landstinget/Landstingen till? Jag är inte intresserad av organisationer, tjänster hit och dit, svåger/partipolitik och så vidare. JAG VILL HA EN FUNGERANDE SJUKVÅRD!!! FÖR ALLA!

Min avsky för politiker grundas av Landstinget (S) och av Miljöpartiet Västerbotten (Mp) med Nasser Mosleh, gruppledare och språkrör för MP i Umeå. Vem är gruppledare och språkrör för Mp Västerbotten?

Någon som minns en kille som heter Robert Winroth, (Mp), Landstingsråd! Vad gör han nu för tiden? Jag hoppas innerligt att han inte finansieras av mina skattepengar till sjukvården!!! Men det kanske var på grund av finansieringen av honom och alla andra överflödiga politiker som landstingsskatten skulle höjas!? Tyvärr tror jag att han lever gott på våra gemensamma skattepengar men han gömmer sig. Kanske han har krupit under Nassers säng och dragit en filt över sig för att ingen ska hitta honom. Ska vi skattebetalare verkligen finansiera sådana?

För mig blir det tydligare och tydligare att personer som inte har kompetens att försörja sig själva på den öppna arbetsmarknaden söker sig till politiken för att bli försörjd av oss skattebetalare. Observera att nu riktar jag mig mot proffspolitiker och inte mot alla dessa mer eller mindre ideella lokalpolitiker vilka jag verkligen högaktar. Även hans fru – Mia Winroth (Mp) – är väl skattefinansierad? Rätta mig om jag har fel. Vad presterar hon motsvarande sin lön?

Jo jag vet att (S) behöver (Mp) för att få majoritet i både VLL och i regeringsställning. Det gör för mig att (S) inte tar ansvar för sina väljare! Alternativt ljög de grovt för väljarna inför valet. Ja vad ska man tro?

Undrar vilka fel som begåtts inom Landstinget utifrån morgondagens (dagens) media? Det kryllar ju av kommunikatörer inom Landstingens alla skattefinansierade organisationer. Kanske man skulle behöva anställa 10-15 kommunikatörer som sköter skrivandet av Lex Marior! Pengar finns säkert till det men till kompetent sjukvårdspersonal finns inte pengar för att göra deras arbetssituation dräglig och attraktiv!

 

 

 

4 kommentarer

 1. Gunilla Billman

  Hej,
  Nej vi får inte ge upp!
  Vi måste rösta för att skrota landstinget o Region Västerbotten. Återinföra tjänstemannaansvar o inrätta förvaltningsdomstol bla. det finns mycket kvar att göra:)
  Dagens sjukvård är körd i botten, styrningen är obefintlig och INGEN anser sej ansvarig. Politikerna har inte en aning om verkligheten o tjänstemännen skyller just på dem.
  Framför allt så måste vi få kompetenta chefer som vet vad dom ska förhålla sej till och att ansvar kan utkrävas. Klarar man inte jobbet ska man inte få en högre befattning inom landstinget som belöning!
  Vi står återigen inför en sommar värre än någonsin i Svenska vården men när hösten kommer sammanfattas den som tidigare; besvärligt läge men säkerheten för patienterna har upprätthållits! Lögner!
  Själv är jag numera befriad från landstingets klor och sover bra på nätterna. Inga mardrömmar längre. Arbetar i grannlandet när det passar och blir uppskattad av patienter/kollegor/chef, sedd o rimligt avlönad. Mina arbetskamrater är glada o positiva o jag har en chef som kan sitt jobb o rycker in i vårdarbetet när hans kompetens/erfarenhet behövs. Dvs chefen är också sjuksköterska med lång erfarenhet. Att det utbildas 4000 sjuksköterskor/år i Sverige men de flesta undviker att arbeta i landstinget, det talar sitt tydliga språk anser även jag….

  • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

   Hej Gunilla och tack för din kommentar. Vad jag tycker är konstigt är att inte fler reaktioner kommer från de som befinner sig på ”golvet”.

   • Gunilla Billman

    Så har det alltid varit. Problemen diskuteras friskt vid köksborden o i fikarummen men ingen vågar uttala sej offentligt. För ca 15-20 år sedan när nedskärningarna av personal på allvar började märkas minns jag såväl ”föreläsningen” av dåvarande personalchef om lojalitet mot landstinget. På min raka fråga svarade han att som landstingsanställd på ”golvet”har man munkavle o får aldrig uttala sej för tex media oavsett vad de gäller. Det verkar vara inbyggt i systemet att inte gnälla offentligt för den mannen har ju sedan länge försvunnit och ändå är det ”tyst”.
    Tack o lov kommer nya friska orädda sjuksköterskor. Tänk att sjuksköterskeeleverna fick igenom den ingångslön som de själva ville ha! En bravad eftersom inte ens Vårdförbundet hjälpte till.
    Tyvärr kan inte de nyutbildade börja jobba självständigt direkt efter utbildningen numera. De behöver lång inskolning o en trygg kollega att luta sej mot länge, annars finns risk att de slutar o värsta fall byter
    jobb. Den kollegan finns snart inte och hur blir det då?
    Det hjälper inte att utbilda ännu fler även om Norge tackar o tar emot….Det finns redan fullt tillräckligt antal grundutbildade sjuksköterskor. Man måste skapa förutsättningar för att de vill anställas i Sverige. Lön under specialistutbildning eller en löneökning som motsvarar de skulder man får för 1 -2 års ytterligare studier det är dessutom den enda lösningen för att korta vårdköerna till specialistsjukvården. Väldigt få är beredd att ta ytterligare studielån efter de tre år som grundutbildningen ger utan att att få kompensation för det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.