Olofsson(S), Winroth(Mp) och Olsson(V) – AVGÅ!

Nu får det vara nog!!! Jag är så förbaskad i kväll att jag borde inte skriva nåt. Men kan inte låta bli! Det kan inte bli mera än livstids fängelse. Det kan det aldrig bli för våra politiker oavsett hur de både lurar sina väljare inför valen och missköter sitt uppdrag! De kan inte ens förlora sitt uppdrag oavsett hur inkompetenta de är!

Ni har väl läst det HÄR och det HÄR Ja jag antar att ni som läser min blogg redan har gjort det.

Tidigare var det tre saker som var kommunernas åläggande med bland annat våra skattemedel – vård, omsorg och skola. Nu har det blivit fyra saker – vård, omsorg, skola och Landstings/Regionspolitiker!

Att vi alla gemensamt skall hjälpas åt via skattsedeln att bidra till vård, omsorg och skola tycker jag är självklart. MEN…att via skattsedeln försörja inkompetenta Landstingspolitiker går över mitt förstånd. VILKEN UPPGIFT HAR DE I DAG? Det är kaos över hela landet – oavsett partitillhörighet! Om vi ser till Västerbotten, som i alla fall jag känner till bäst, så undrar jag vilken kompetens Peter Olofsson (S), Robert Winroth (Mp) och LiseLotte Olsson (V) har för att ytterst ansvara för sjukvården i länet, Region Västerbotten, Länstrafiken, kulturen inklusive Norrlandsoperan, Norrtåg, turismen, utveckling….ja det vete väl gudarna alla områden de ska ”ansvara” över. MEN…de klarar inte av sitt huvuduppdrag – sjukvården.

Hur kommer det sig

att anställda flyr Landstingens verksamheter,

att personal är sjukskrivna,

att man måste stänga avdelningar på grund av personalbrist,

att man måste inkräkta på kommunernas resurser för åldringsvården,

att man måste köpa in dyr personal från bemanningsföretag, och så vidare?

Finns där någon ansvarig för detta? Tydligen inte! Om så vore fallet skulle personerna bytas ut. Och det borde väl innebära att Landstingen/Regionerna inte fyller någon uppgift alls. Förutom att de kostar multum med pengar! Jag tar för givet att Almedalsveckan för Region Västerbottens del ställs in denna sommar!!! Jaja, nu reagerar Thomas Hartman negativt, där jobbar han och självklart är han rädd om jobbet och lönen, Men risken är minimal att han kommer med sin positiva syn på Region Västerbotten här. Han har sagt upp bekantskapen med mig:( Jaja…det är smällar man får ta.

Ett problem, av många som uppstår när de folkvalda regionala politikerna skall ha ”ansvar” för det mesta inom länet, är hur används våra skattemedel som i första hand är avsedda för sjukvård? Nu blev det skattehöjningar men ändå ännu mera nedskärningar inom vården. Men Landstingets/Region Västerbottens arrangemang under Almedalsveckan blir förmodligen större än tidigare. VART TAR PENGARNA VÄGEN?

Revisorerna har negativa åsikter. Men tydligen får Landstingsledningen själva bedöma revisorernas åsikter!? Varför skall vi då även avlöna dessa revisorer? Jag fattar ingenting!  ÄR DET RIMLIGT ATT VI SKATTEBETALARE INTE SKALL FÅ DEN SJUKVÅRD VI BETALAR SKATT FÖR OCH ÄR BERÄTTIGAD TILL SAMTIDIGT SOM JÖNSAR TILL INKOMPETENTA POLITIKER SKOR SIG GOTT PÅ VÅRA SKATTEPENGAR?

 

 

3 kommentarer

 1. Gunilla Billman

  Hej,
  Jag ställer mej bland alla andra som applåderar över det du skriver här. Det är inte klokt att ingen kan ställas till ansvar och att ingen kan redovisa var pengarna tar vägen…..

 2. Erik Strömbom

  Hej!
  Har just glatt mig vid läsningen av din senaste blogg! Ännu en i raden av många värdefulla debattinlägg om sjukvårdens förfall i Västerbottens län. Bättre kan det inte uttryckas.
  Det är fruktansvärt och skrämmande att sjukvården raseras på grund av legitimerad okunskap. Man hör ofta att de styrande politikerna vid sina resp ”tillträden” närapå skryter med sina brister och hänvisar till att brist på sakkunskap kompenseras av att de är omgivna av duktiga medarbetare. Men graden av duktighet klarar man inte av att bedöma. Man känner inte igen kompetens!
  Den välavlönade positionen hos de här folkvalda politikerna och deras s.k. medarbetare skapar ett sammansvetsat gäng där man håller varandra om ryggen och lånar sig till att försvara vilken idioti som helst.
  Med vänliga hälsningar
  Erik Strömbom

  • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

   Hej Erik och Gunilla. Någonting måste bara hända nu!!! Det håller på att ”koka” bland väljarna nu! Jag kan självklart inte svara för alla men man hör många röster som nu Vill se/KRÄVER att någonting händer. Sossarna säger upp handelsavtal med Saudiarabien på grund av bland annat bristerna i de mänskliga rättigheterna där. Margot Wallström & co borde kolla upp hur det ser ut i Sverige i dag. Man förfasas över korruption och annat elände i andra länder. Är det så mycket bättre i Sverige? Hur lurade blir vi inte på våra skattemedel som skall gå till vår sjukvård på grund av det ”system” som byggts upp runt Landstingen/Regionerna. Ett totalt förkastligt system vilket styrs i sammanhanget av totalt inkompetenta politiker!!!
   Ska det behöva bli ett nytt Ådalen-31 innan någon börjar reagera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.