Intressant tanke

Fick en intressant kommentar från Ammarnäs angående doktorand Karin Hammarlunds (SLU) åsikter om vindkraften.

Han skriver även så här ”Nu har jag ingen åsikt i vindkraftsfrågan då jag inte är personligt eller generellt berörd”. Jag förstår precis vad han menar – han kommer inte att se dem. Och då är allt lugnt. Eller….?

Jag menar i mina åsikter att detta berör HELA kommunen eftersom INGEN vet effekterna av det. Jo under Tyck till finns det någon/några (hur de använder sina pseudonymer har man ingen aning om) som är överdrivet positiva. Markägare eller avkommor till dem? Man kan bara gissa.

Hur som helst tror jag att detta är något som kommer att beröra hela kommunen på ett eller annat sätt – positivt eller negativt. Problemet är att ingen vet effekterna! Inte ens Vindkraftscentrum som var i Sorsele och informerade för ett par veckor sedan kunde ge några garantier lokalt – man poängterade tydligt att det skapas jobb – regionalt/nationellt/internationellt settt! Utom för fastighetsägarna då. Jfr vad Blaiken genererar kommunen och hur många Sorselebor som jobbar där – två eller tre i dag.

Nu pratar vi 50-100 meter högre snurror och betydligt närmare bebyggelse. INGEN pratar om hur det slår mot turism, inflyttning/avbefolkning! Dessa tre parametrar hör ihop. Och ingen forskning finns konstigt nog omkring detta. Mittuniversitet, Östersund, påstod i våras att de håller på men ingenting har ännu kommit ut vad jag förstått. Jag tycker det är märkligt att ingen vet något om detta! Eller får inget komma ut?

OM det drabbar skogslandet negativt befolknings/besöksmässigt drabbar det hela kommunen. Precis på samma sätt som om det skulle försvinna turistföretag och inflyttning av någon anledning skulle stagnera i Ammarnäs så drabbar även det hela kommunen. Därför anser jag att detta är en angelägenhet för hela kommunen och jag tror inte på en folkomröstning för jag antar att de som inte direkt kommer att beröras ej heller kommer att engagerar sig i frågan.

OM det påverkar kommunen positivt så har ALLA i kommunen glädje av det. Problemet är bara att vi vet inte vart det bär! Våra politiker kan tydligen inte heller informera om nåt! Så vad vet vi oavsett var vi befinner oss i kommunen. Vi sitter alla i samma båt:) Oavsett om vi visuellt eller ej berörs av snurrorna.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.