Vart är Sverige på väg??

Polisen i norr omorganiserar till storregion. Poliser säger upp sig.

”De sex asylsökande hade kommit till en gård för att fotografera djuren när ägaren och en bekant till denne gick till attack mot gruppen. Bland annat ska ett skott med gevär avlossats mot benen på en tonårstjej i gruppen medan en annan flicka blev slagen i ansiktet.

Trots att händelsen larmades via 112 skickades ingen patrull till platsen. Detta med anledning av att regionledningscentralen i Umeå inte bedömde läget som tillräckligt akut.

Kommentarer överflödiga!!!

 

Landstinget/en har havererat för länge sedan.

Det VK redovisat denna vecka angående inställda, nödvändiga canceroperationer på NUS, är fruktansvärt tragisk läsning. Sjukvårdsdirektören säger i sitt försvar: ”Inga canceroperationer är akuta”. Visst har vi passerat gränsen när vi kan påstå att vi har en fungerande sjukvård i Sverige!?

 

KU ger efter ”förhör”, enbart med riksrevisionen, dem OK för sitt sätt att gynna sina kompisar (korruption).

Av tre personer var det en som var rakryggad och avgick självmant. De andra två kämpar på för sina höga löner!

 

Vattenfall AB, som ägs av staten, planerar att flytta 40 jobb från Jokkmokk någon annanstans.

Det där med utlokalisering av statliga företag från våra rikspolitiker är bevisligen bara nonsens!!! Kan man tro att han med kolbiten i hand inför valet och som nu säljer ut Vattenfalls kolgruvor i Tyskland även aktivt medverkar till att ta död på glesbygden så fort som möjligt!? Det ligger i alla fall i paritet med Miljöpartiets politik!

 

Bankernas funktion idag? 

Förutom att skapa stora överskott till aktieägarna kan man undra över deras funktion i dag. Jag tänker på kunderna. Varför kan man inte gå in på en bank för att sätta in pengar/ta ut eller fixa växelkassa? Bankerna finns inte längre – bara deras aktieägare som skor sig stort!

 

Det fasta telefonnätet plockas ner och det mobila räcker inte till!

Kan tänka mig att det finns inga ”problem” med att strandsätta glesbygden för våra förbaskade politiker och byråkrater. Skulle det till exempel ske ett dödsfall på grund av otillräckliga kommunikationsmöjligheter kan man alltid göra en ”Lex Kommunikation”. Och då är det problemet löst! Ingen behöver ta ansvar med andra ord!

 

Posten tar inte heller sitt ansvar

Nu skyller man på underleverantörer/distributörer att utdelning med både post och tidningar inte kan delas ut i tid. Men är det inte ett statligt ansvar att ALLA får post och tidningar i rimlig tid. Ska folk behöva vänta till måndag för att läsa lördagstidningen? Behöver man det i Stockholm?

 

Vattenfall är här igen och viftar med sedlar under kommunpolitikernas näsor

Nu handlar det om vindkraft och Vattenfall vill nu ta det sista vi i glesbygden har kvar – vår natur. Man vill skapa vindkraftsparker här! Och våra lättköpta kommunpolitiker går på det! Jag skäms över hur lättlurade de är! Kan de inte historien?

 

Nu finns bara ett alternativ – Norrland blir självständigt och INTE en svensk storregion!

Norrland är Sveriges Klondyke men det får vi inget av. ALLA intäkter från skog, malm och vattenkraft ska till Stockholm och södra Sverige och vi ska i nuläget anses som bidragstagare på grund av utjämningspengen. Det är ju helsjukt!!! Vi får inte ens pengar till att hålla vägarna i bra körbart skick!

Ifall någon/några starka regionala personer tar tag i detta och vill driva frågan framåt så hoppas jag innerligt att Umeå inte räknas in i det självständiga Norrland utan de får finnas kvar som en öde ö i Sverige. Varför kanske någon undrar. Jo för att Lennart Holmlund med flera i sammanhanget umeåfokuserade ”fjantar” (läs Region Västerbotten) ska förstå skillnaden mellan bidragstagare och producenter!!! Finns mycket för dem att lära sig där!!!

Läs dessa två inlägg och fundera vidare själva

Mattisblogg

Lotta Gröning (Expressen)

 

2 kommentarer

 1. Margaretha Jonsson

  Hej på dej!
  Ja vad är det som händer????? Sverige i totalhaveri! Läste just i Expressen att operationen av kvinnan från Sundsvall avbrutits, det var för sent. Hur många till drabbas varje dag? När ska vi vakna och börja uppträda som fransmän?
  Hoppas i alla fall att du har haft en skön sommar och att livet lever väl.
  Margaretha

 2. Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

  Men hej Margaretha) Ja hela Sverige har havererat! Välfärden har förflyttats från medborgarna till alla stolpskott som blivit folkvalda och deras kompisar! NU MÅSTE NÅGOT GÖRAS!!! Till att börja med måste inkompetensen som leder Landstinget/en bort. Tyvärr finns bara möjligheten vid val och vi vet ju redan hur tafatta svenskar röstar – som alltid! Det vet även ”stolpskotten”. Hur ska vi någonsin bli av med dem?

  Jo min sommar, som var alldeles för kort, har varit jättebra. Nu är det ju helt plötsligt höst:( Men fortfarande bra. Din sommar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.