Årsskiftet deadline för regionarbetet!!!

Nu måste vi agera!!! Det går fort nu! Hur agerar våra lokala politiker i 8-kommungruppen t.e.x.? En skrivelse räcker inte! Utnyttja nu Region Västerbottens lokal på på Kungsgatan 60 i Stockholm. Ni har väl exakt samma rätt att nyttja den som Erik Bergqvist och diverse Umeåpolitiker! Kommunalrådet i Storuman, Mörtsell (C), verkar vara en driftig politiker. Han skulle väl kunna organisera så att ni åtta kommunalråd åker ner och träffar berörda ”utredare” i denna fråga och förklarar vansinnet med förslaget och på vilket sätt det kommer att fördyra sjukvården och allt annat. KRÄV FÖRSTATLIGANDE AV VÅRD, SKOLA OCH OMSORG!!!

Och när ni ändå är i Fjollträsk kan ni väl ha en lektion för Miljömupparna, som på något obegripligt sätt finns med i riksdan, hur den där straffskatten på bränsle kommer att fördyra ALLT som transporteras runt omkring i landet. Det är inte bara vi glesbygdsbor som drabbas – vilka de totalt struntar i. Vi existerar ändå inte i deras värld! Men hur kommer deras straffbeskattning på transporter att påverka exporten vilken förmodligen är den viktigaste inkomstkällan för Sverige. Var finns naturtillgångarna? Ta med en karta!!!

Tillbaka till Regionarbetet. Hur agerar vi som privatpersoner mot detta vansinne??? Ska vi bara vara tysta och acceptera? Eller ska vi låta alla dessa personer som vi finansierar ”leka ut sin lek” med sina privata makt/ekonomiska behov och vi visar vårt misstroende mot dem genom att INTE lämna in en enda röst till ”Storlandstinget” 2018? Eller ska vi organisera oss och gå till ”motattack”. Det senare tror jag inte är rimligt och det är nog en av anledningarna till att detta ska forceras fram! FOLKET SKA INTE HA EN CHANS ATT SÄGA SITT!!!

Hela Storregionstänket har inget med folkets bästa att göra trots att det är folkvalda som styr över detta. DET HANDLAR BARA OM ATT SKAPA MERA MAKT OCH PRIVATA INKOMSTER SOM VI SKATTEBETALARE SKA STÅ FÖR!

Jag är så förbaskat less på att höra alla röster – från vänstersidan naturligtvis – som ondgör sig över att privata företag gör vinster av välfärden. De GÖR i alla fall nåt! Jag tycker det är än värre med våra folkvalda som utnyttjar systemet – andra betalar deras lön – och har sin egen utkomst i fokus! Hur många miljarder av våra gemensamma skattepengar går förlorade till alla chefer, underchefer, kommunikatörer…ja vilka befattningar som helst som INTE tillför samhället något överhuvudtaget! De är bara kostnader!!! Nu syftar jag på tjänster nationellt, regionalt och kommunalt tillsatta av politikerna och deras underordnade.

Demokratifrågan är jätteintressant vad gäller Storregionen! Eller är Sverige inte längre en demokrati ”Demokrati handlar om alla människors lika värde och rättigheter och om möjligheten att vara med och bestämma”. Läs mera hur Riksdagen definierar begreppet demokrati

Hur går vi vidare mot dessa maktlystna och penninghungriga politiker, som vi försörjer, vilka totalt struntar i demokratibegreppet! Accepterar vi diktatur?

4 kommentarer

 1. Evy Lindström

  Hej Carl-Axel ! Mycket bra artiklar du skrivit.Vi var till Åsele och lyssnade på ett öppet möte C hade gällande storregion.Det var Mörtsell som informerade.Vi blev väldigt besvikna,den information han levererade bestod av overhadinspelat material.Oavsett vad man frågade om kunde han inte svara,men dagen efter skulle han åka till Stockholm och rösta FÖR EN STORREGION som vise ordförande i RegionVästerbotten.Att bo i Norrlands inland och rösta för storregion är förräderi.Hälsningar Evy Lindström Dorotea.

 2. Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

  Hej Evy och tack för denna info. Spontant infinner sig många tankar och funderingar. Mig veterligen har inget parti i Sorsele (där jag finns) haft någon information till allmänheten. Tänk att det är så olika.
  Och här i Sorsele borde väl alla partier utom (S) – alltså de som vill se vindsnurror i stället för människor i södra delen av vår kommun – definitivt gjort motsvarande som det ni fick ta del av. En storregion påskyndar ju ödeläggningen av glesbygden vilket skulle passa våra politiker perfekt.

  Jag förstår att Tomas Mörtsell inte hade svar på de frågor ni ställde! Om jag förstått saken rätt så är (C) generellt sätt för storregionen samt vindkraftsparker i glesbygden. Samtidigt säger deras munnar att de värnar glesbygden. Det säger sig självt att står man för sådana motsägelsefulla åsikter så kan man inte heller motivera något. Det blir ju fel än hur man uttrycker sig. Så jag förstår att han inte ville svara.

 3. Roland Larsson

  Hej Carl-Axel. Jag vill hålla med dig om nödvändigheten att agera snabbt. Det verkar som Västerbottniska ledande politiker inte går vanligt folk till mötes. I Härjedalen och Norrbotten har det bildats grupper för folkomröstning. Varför inte i vårat län – jag bara undrar. Vad kan vi göra för att stoppa ytterligare försämring för folket i Norrland. Varför kör inte Norrländska politiker i riksdagen hårdare med den Norska modellen. En modell som många ändå uppskattar och förstår, men ändå verkar viljan inte finnas. Jag tror inte det finns någon större politiskt intresse för oss i Norrland – vore det inte bättre att vi bröt oss ut ur denna koloniala maktstruktur en gång för alla. Det finns några undersökningar som kan stödja detta. Min egen uppfattning är att vi utan större problem skulle kunna starta och driva ett eget Norrland utan ett överstatligt Sverige som inte på något sätt ger oss tillbaka vad vi ger (proportionellt). Det är bara att räkna – GANSKA ENKELT – vad tar dom: vattenkraft, skatterna på dessa, gruvdriften (skatter) vindkraften skatter och konsumenter), osv., osv. Vad jag vill säga är att inget egentligen blir kvar i kommunerna långsiktigt . Jag bor själv i Nordmalings kommun och hade lite förfrågningar om alla dessa vindkraftverk och om hur de skulle gynna kommuninnevånarna. Fick inga svar överhuvudtaget.
  Jag tror det är viktigt att vi försöker bilda ett nätverk över kommun- och partigränser för att åtminstone försöka motverka nedläggningen (eller vad jag ska kalla det) av Norrland.

  • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

   Hej Roland och tack för din kommentar. Norge är en förebild där man jobbar FÖR hela nationen. Det passar tydligen inte våra svenska politiker!!! Man kan ju undra varför!?

   Min åsikt är att svensk politik i dag är genomrutten! Värst tycker jag det är att vi ska försörja de som i dag håller på att köra Sverige i botten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.