Storregion och samtyckeslag

Länsstyrelserna i Jämtland, Västernorrland och Västerbotten säger NEJ till den nu tänkta storregion Norrland. Än finns det hopp för mänskligheten! Dessa är inte (S)-politiker utan statligt anställda och är mycket sakliga i sina motiveringar. Intressant att höra vad Norrbotten säger. Jag misstänker att det blir något liknande.

Hur tar sossarna det här? De hade ju planerat att forcera fram genomförande och beslut innan valet 2018. De ville självklart undvika en valfråga av detta. Varför kanske någon undrar. Jo därför att de ser helt enkelt en massa egen vinning om det skulle bli en storregion. Det skulle skapa större makt, nya tjänster och högre löner! Är man inte jäv i det läget? Faller Region Västerbotten nu vilket skapades för att styra över Region Norrland? Det måste bara bli så!

Att (C) också vill ha en storregion är för mig obegripligt. De SÄGER att de värnar glesbygden men agerar precis tvärtemot! Samma sak med deras positiva inställning till vindkraft i glesbygden. (L) är emot och (M) tycker det går för fort och att det finns för lite underlag.

Då kan man ju undra vad miljömupparna tycker! Det får vi nog aldrig veta. Liksom i alla andra frågor som i bloggar lyfts/diskuteras av politiker från olika partier hörs ALDRIG miljömupparna till. Jag syftar nu på regionalpolitiken. Det är såååååå bedrövligt med info från deras sida! De har en Nasser Mosleh som emellanåt ger ifrån sig livstecken. I sin blogg brukar han efter att media publicerat dem redovisa vilka ”stora” frågor (i hans tycke) Mp har fått vara med och ta beslut om i regeringen. I går yvades han över att ”Regeringen tillåter tyngre lastbilar”. Inte ett ord om hur regeringen avser att förbättra våra vägar för dem – vägar som redan nu är under all kritik. Min uppfattning är att miljömupparna är minst lika farliga som SD är för Sverige – fast på ett annat sätt! Och inte minst för glesbygden!!!

I dag yvs han över Samtyckeslagen.vilket ändå haft stor uppmärksamhet i media. Jag förstår absolut problemet – det är inte det. Däremot förstår jag inte på vilket sätt man förbättrat något genom samtyckeslagen! Jag tycker att Nasser borde komplettera medias info med VAR HITTAR MAN BLANKETTEN och RÄCKER DET MED NAMNUNDERSKRIFTER OCH NAMN FÖRTYDLIGANDE AV BÅDA (ALLA) PARTER ELLER BEHÖVS ÄVEN NAMNBEVITTNING!?

Vad har blivit bättre? Jo strängare straff men fortfarande kommer ord att stå mot ord! Inte blir det lättare och framför allt tydligare att göra rätt bedömningar i rättsfallen. Vill någon ha sex så ska det innan akten dokumenteras att båda (alla) är överens.Efter underskrifter och eventuella namnbevittningar skickas det till någon kontrollerande instans så att det finns svart på vitt INNAN det bär till. Då kan vi börja prata Samtyckeslag! Extra problem uppstår förstås för dem under 18 år (omyndiga) som även måste ha vårdnadshavares underskrifter!

Jag tycker definitivt vi ska ifrågasätta miljömupparnas vara eller icke vara! Hur mycket kostar Umeåsektionen oss skattebetalare och vad tillför de politiken? Att de har samma berättigande som andra partier är väl ok men att leva gott på skattebetalarnas bekostnad utan att visa engagemang i lokala/regionala frågor i dagens kommunikativa samhälle är minst sagt bedrövligt/tjänstefel!!! Kan det vara så att när Mp på riksnivå kom upp och tog Västerbottens(Umeå)-regionens politiker i örat så belades de även med munkavle? I så fall fyller de ju ingen politisk funktion och bidragen borde dras in! Det är min personliga åsikt.

P.s. jag vet inte hur många gånger jag kommenterat på Nassers blogg. Han lägger inte ut kommentarer! Bekvämt – då slipper han svara och visa sin okunskap eller vad det nu handlar om.

 

 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.