Skolans problem är nu återigen bevisat!

En busschaufför i Lycksele vägrade släppa av åkande elever efter att någon busplingat. Han ville veta vem det var. Artikeln kan ni läsa HÄR

Barn ringde sina föräldrar vilka i sin tur kontaktade skolan. Helena Tellström (skolans rektor) åkte till bussen tillsammans med två lärare.
Väl där mötte hon barn i upplösningstillstånd.
– Det var traumatiskt ur ett elevperspektiv, barnen var rädda och ledsna, berättar hon.

Frågan är: vem skapade denna situation?

”Vanligtvis har skolan sett till att det alltid finns någon vuxen med på bussarna, men på vissa bussar har det inte funnits någon vuxen. Så var det i det här fallet”. Så uttrycker sig föräldern Jan Henriksson.

Ska vi börja behöva ha Securitas – eller än värre polisen – på skolbussarna för att föräldrar inte kan uppfostra sina barn?

Jooo…det fanns vuxna på bussen!!! Chauffören bör vara vuxen. Ska inte det räcka som antal vuxna på en buss med skolbarn? Tydligen inte!?

”Enligt rektor Helena Tellström har det länge varit problem med skolbussarna. Vanligtvis har skolan sett till att det alltid finns någon vuxen med på bussarna, men på vissa bussar har det inte funnits någon vuxen. Så var det i det här fallet”.

VARFÖR BEHÖVS DET FLER VUXNA ÄN CHAUFFÖREN PÅ EN SKOLBUSS?

Det kan föräldrarna prata ihop sig om och dessutom lösa! Kan de inte det så får de själva ombesörja skjutsning till och från skolan. Svårare är det inte!

Mycket bra gjort av busschauffören anser jag! Om ALLA barn i alla situationer ska ha en vuxen assistent i någon form så undrar man varför folk skaffar barn. Min spontana känsla är att många vuxna har mera kontakt och mera pli på sina hundar än sina barn!!!

SKOLAN SKA INTE BEHÖVA TA ANSVAR FÖR UPPFOSTRAN – DET ÄR FÖRÄLDRARS/VÅRDNADSHAVARES PLIKT!!!

 

 

2 kommentarer

 1. Petter

  Vad händer i samhället,inte behövdes det vuxna på bussen på 60-70 talet. Skötte man sig inte blev man avkastad och fick gå 4 km. Det daltas för mycket och föräldrar kan inte uppfostra barnen .
  Mina 5 barn har aldrig ens fått en tillsägning under deras skolgång ,sista gick ur skolan för två år sen . Det finns idag ingen trygghet i många hem och skolan/staten förväntas uppfostra barnen.
  Sen slussas de runt flera dagar i veckan till konstlade aktiviteter ,bättre de får aktivera sig själv ibland.
  Viktigt är att de även klarar av att inte vara aktiverade ibland också, att bara vara.
  Fanns ingen ADHD på min tid i min skola ,ADHD skapas av icke trygga stressade barn.
  Föräldrarna måste ägna mer tid åt barnen istället för att bara tänka på sina egna aktiviteter och göra saker tillsammans med barnen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.