Vilket sanslöst trams VK

Ingen vanlig människa har en aning om vad en storregion Norrland skulle innebära. Mera än att det kommer att bli en varaktig maktkamp i alla frågor mellan städerna i regionen. Glesbygden kommer ännu mera än i dag att försvinna ut i periferin är min åsikt.

VK har av Novus beställt en undersökning där frågan är: ”Tänk dig att det kommer bildas en storregion i Norrland. Vilken stad anser du i så fall bör bli Norrlands residensstad, alltså den administrativa huvudstaden?”

Varför i dagsläget ställa den frågan kan man undra!

Fördelarna med en tänkt Storregionen är väl INTE vilken stad som blir residensstad. Undersökningen visar på vilket fokus det här med Norrlandsregionen har. DET ÄR EN STADS POLITIKER SOM SKA BLI VINNARE! THATS IT!

Är det här påtryckningar från någon Frimurarsammankomst? VK har ju redovisat vilka politiker som finns där men inte redovisat vilka från sin egen styrelse som också finns där. Eller är det andra påtryckningar som skapat frågeställningen? Eller är detta bara ett rejält magplask av VK? Man undrar ju.

Jag fattar inte varför VK lägger pengar på en sådan undersökning! En än så länge utopisk fråga dessutom! Mycket märkligt verkar det. ”I Jämtland finns det ett sådant otroligt kompakt motstånd mot ett Stornorrland att det inte är relevant att diskutera möjlig residensstad. Frågan finns inte. Vi förutsätter att det inte blir någon storregion, säger Saila Quicklund”.

Artikeln kan ni läsa HÄR

VK:s uppgift inför tanken på en storregion borde väl hellre vara att få Erik Bergqvist, Region Västerbotten, (tänkt Region Norrland) att förklara för oss västerbottningar fördelarna med en storregion. Och det ska vara konkreta förståeliga svar han ger. Inget flum! Fördelar för regionen även om t.ex. Östersund eller Luleå blir residensstad! Jag förstår INTE varför VK inte rotar mera i svar på alla frågor som finns i stället för att ”utropa” Umeå som residensstad utifrån en Novus-undersökning man beställt.

Personligen tror jag att regionstänket skulle bli helt ointressant för Umeåpolitikerna om INTE Umeå skulle bli residensstad med allt vad det innebär för politikerna.

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

 1. Margaretha Jonsson

  Hej Carl-Axel!
  Jag tror inte att våra styrande VILL att vi ska förstå något, då skulle det bli tvärstopp för deras idéer och planer på högre titlar. Som det ageras nu så finns det nog en förhoppning om att vi ska kunna föras bakom ljuset tills det är för sent att protestera
  Jag undrar om inte det bästa som kunde hända vore att staten tog över allt, sämre kan det inte bli.
  Personligen tycker jag att Landstinget, (om det nu ska finnas), ska sköta sjukvården och absolut inget annat. Det övriga får väl privatmarknaden ta hand om och finansiera.
  Sköt om dig!
  Margaretha

  • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

   Men hej på dig:) Jag köper din ”analys”. Jag tror också att det är dags för staten att ta över. Även skola och omsorg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.