”Jag har en plan”

Lägg vården och Försäkringskassan under samma tak! Då menar jag inte att man slår ihop Landsting och Fk. LANDSTINGEN MÅSTE BORT!!! Nu jobbar man för att greppa det sista halmstrået för egen överlevnad – Storregion. Det är så genomskinligt det bara kan bli det som nu sker!

Varför slå ihop vård och Fk? Jo därför att där dagens Landsting falerar i sitt uppdrag måste Fk gå in och bära kostnader för onödiga sjukskrivningar. Nu tänker jag inte enbart på Landstingets egen personal – vilken snart inte existerar – utan på att folk måste gå sjukskrivna och må dåligt långa perioder på grund av att Landstinget inte klarar av sitt uppdrag. En del till och med dör eller tar sitt eget liv på grund av Landstingens oförmåga att klara sitt uppdrag. Ser man det som en vinst från Landstingens håll kanske? Hur samhällsekonomiskt är det att vältra över miljardkostnader (vet inte – men jag kan tänka mig att det handlar om så mycket pengar) på en annan skattefinansierad organisation? FÖRSÄKRINGSKASSAN BORDE SLÅ NÄVEN I BORDET OCH FOKUSERA MOT LANDSTINGEN OCH INTE MOT INDIVIDER SOM DET I DAG GÖRS!

SAMHÄLLET HAR INTE LÄNGRE RÅD MED INKOMPETENTA LANDSTINGSPOLITIKER VILKA NU JOBBAR FÖR ATT BLI REGIONSPAMPAR! Samhället behöver struktureras om på många sätt mot för hur det ser ut i dag! Ponera att (M)+(Sd) tillsammans skulle få majoritet i storregionen. Och Petter Nilsson (Sd) skulle bli Regionsdirektör. Även om tanken är utopisk så finns möjligheten i teorin.

Hur som helst….om vård och Fk slogs ihop och Fk på det sättet får inblick i hur illa ställt det är inom vården så kanske man inte behöver utförsäkra folk i onödan, dra in på assistenthjälp och så vidare. Då kunde man ställa krav på vården i stället där många av problemen OCH kostnader skapas och man som EN enhet ser till individens bästa – både vad gäller patienter och personal! Det blir ett gemensamt intresse att hela kedjan fungerar.

I dag ligger Landstingets fokus på att politikerna (S) och de högre tjänstemännen (S) ska ha det bra. ”Mycket vill ha mera” som det heter. Och det på bekostnad av egen personal och framför allt på bekostnad av patienter som får vänta på operationer och allt annat som Landstingen inte klarar av. Vem står för den onödiga kostnaden ur patientsynpunkt? Jo Försäkringskassan! Där är vi i dag!

Fortsättning följer:)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.