Nu bör VK börja kolla vad som händer

”Idag har vi arbetsgruppen för kommuner – regionen. Vi har vårt första möte så vi har fastställt våra arbetsformer och titta på uppdraget framåt.

Vi ska bl.a. titta på gränsnitt mellan många samarbeten och föreslå hur kommunernas roll ska se ut i en tänkt storregion med namn Norrlands län. Områden handlar om regional utveckling, folkhälsa, hemsjukvården etc etc. Vi har många områden att beta över så vi måste nog avgränsa oss en hel del. Vi arbetet framåt så får vi se vart det landar.Sen kommer det parallellt också pågå ett resonemang om hur vi ska organisera kommunerna i en ny region. Vi är 44 kommuner och i två län är det kommunförbundet som är kommunernas företrädare och i två län är det regionerna som samlar de primärkommunala frågor.Ett spännande arbete har vi framför oss. Och vi kommer ha minst ett möte i månaden för att lösa dessa uppgifter”. (Kopierat från Hans-Inge Smetanas blogg)

När jag ställer frågan om alla 44 kommuner är representerade och deltar svarar han enligt följande:

 

”Nej i denna arbetsgrupp är det både kommun och landstingsfolk Och vi är valda av landstingsfullmäktige samtidigt med de andra 3 arbetsgrupperna. 5 från varje län. Parallellt kommer det pågå ett arbete och förbereda hur alla kommuner ska organiseras. Det jag nämner längst ner. Och till detta har vi i Västerbotten valt 4 representanter och rekommenderat de andra tre länen också utse en grupp på fyra där vi kan sitta runt ett bord o komma med förslag till respektive läns kommuner”.

LÄS SVARET NOGGRANT. Landstinget har alltså utsett 5 från Västerbotten som ska  ”titta på gränsnitt mellan många samarbeten och föreslå hur kommunernas roll ska se ut i en tänkt storregion med namn Norrlands län”. Vilka fem undrar man så klart. Min gissning är att ALLA fem har koppling till Landstinget OCH/ELLER Region Västerbotten. Smetana själv har enligt egen uppgift ett antal uppdrag i Region Västerbotten som till exempel ledamot i Regionstyrelsen.

DESSUTOM kommer det parallellt att förberedas hur kommuner ska organiseras. Där ”har vi i Västerbotten”, skriver han, utsett fyra personer från Västerbotten. Undrar vilka ”vi” är och vilka fyra personer det är.

Jag har ställt fler frågor till honom men ännu inte fått svar. Hoppas det kommer i morgon.

Det borde väl vara betydligt mera intressant för VK att rota i detta än att köpa en NOVUS-undersökning om vilken residensstad några röstar fram.

I dagens VK får vi ännu en gång insikt i hur otroligt bedrövligt ställt det är inom Landstinget. Denna gång är det eländet på kvinnokliniken som lyfts av en barnmorska.

TÄNK ATT DET ÄR DESSA TOTALT INKOMPETENTA POLITIKER SOM SKA SKAPA OCH LEDA ETT STORNORRLAND!!!! Det kan bara sluta på ett sätt: KATASTROF!!!

SVERIGE HAR INTE LÄNGRE RÅD ATT FÖRSÖRJA DESSA OTALIGA MAKTHUNGRIGA INDIVIDER SOM TOTALT TAPPAT BORT VERKLIGHETEN OCH SITT POLITISKA UPPDRAG!

Nu ropas det från alla fyra länen om en folkomröstning. Vad ska vi medborgare rösta utifrån? Det finns inga konsekvensanalyser eller något annat att ta ställning till. Medborgarna körs bara över till gagn för så kallade ”politikers” jakt på makt/pengar! Det här med demokrati kan man som politiker blankt strunta i utifall att det inte gagnar en själv. Inte undra på att politikerföraktet i dag är på topp!!!

Malin Rönnblom – statsvetare – har skrivit en utmärkt artikel. Kan läsas HÄR  Intressant att statsvetare börjar ifrågasätta!

Jag anser att en folkomröstning borde rikta sig MOT Landstingen. Frågan ska bygga på om man vill ha kvar Landstingen eller om man vill förstatliga vården. TÄNK SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ MYCKET SKATTEPENGAR SOM SKULLE FRIGÖRAS! Dessutom skulle man frigöra sjukvården från allt övrigt – vilket våra Landstingspolitiker definitivt inte heller ska syssla med!

Det kanske inte är av en slump som Norrland börjat skakas av mindre jordbävningar. Snart kommer en mycket större antar jag.

Ifall någon är intresserad så kan man läsa mera om storvansin………..storregiontänket menar jag, på VLLs hemsida. HÄR är protokollet från styrgruppens förberedelse för storvansi…storregionen.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.