Vi behöver varken Region Västerbotten eller Stornorrland

”Den 23 november anordnas Business Development Day på Folkparken i Skellefteå.
– Vi ordnar bussar tur och retur från Umeå. Med eventet hoppas vi få igång samarbetet mellan städerna, säger Lars Koverberg, som är en av arrangörerna”. 

När entreprenörer själva tar tag i saken händer något. Och Region Västerbotten (vilka självklart borde stått som arrangörer) står på sidan om, tittar bort och undrar i bästa fall ”vad händer”. Själv har de fullt upp med planeringen inför Granddagarna i Stockholm så de har mycket viktigare saker för sig. En vecka med goda middagar, god dryck och nöjen. Och möjlighet att mingla omkring. Det kanske skall ses som belöning för att de haft det ganska tråkigt sedan Almedagarna i somras. Men om vi höjer Landstingsskatten ett par kronor till kanske de kan roa sig även höst och vår! När kommer åtminstone ett skriftligt tack till alla oss som försörjer dessa personer?

VAD SYSSLAR REGION VÄSTERBOTTEN MED NÄR FÖRETAGARE SJÄLVA MÅSTE ANORDNA MÖTEN STÄDERNA EMELLAN FÖR ATT SKAPA UTVECKLING!?

Detta ser jag som ett kvitto på att Region Västerbotten är överspelat! Och det är så här, alltså samarbete mellan entreprenörer, även en storregion Norrland skulle kunna bli kraftfull. Inte kan en massa överbetalda, inkompetenta politiker och tjänstemän åstadkomma nåt! Det begriper väl de flesta av oss som försörjer dem. Peter Olofsson, (S)-ordförande i landstingsstyrelsen i Västerbotten, hamnar på femte plats bland jämförbara personer i Sverige med sina 79 640 kronor i månaden. Han måste vara jätteduktig….eller är han bara duktig på att prata? Eftersom han inte lyckas skapa bra förutsättningar för anställda inom sjukvården och mer eller mindre raserat den så blir det väl bara kvar att han är duktig retoriker. DET VILL JAG INTE ATT HAN SKA HA 79 640 KRONOR I MÅNADEN FÖR! Dessutom tillkommer säkert en massa annat vi står för – luncher, middagar, resor, m.m.

Som ”försvar” skulle chefskommunikatören Thomas Hartman, Region Västerbotten, svara att det är för att utveckla och rationalisera sjukvården som en storregion är ett måste. Hahahahahahaha…..vem lyssnar på det tramset med sjukvårdsfacit i hand från de fyra tänkta länen.

Artikeln kan ni läsa HÄR

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.