God fortsättning alla

Julen, nyåret och Trettondagen är nu förbi. Vardagen är här igen med allt vad det innebär…för vissa negativt och för andra positivt.

Världsnyheterna består väl för det mesta av Trump och vad som komma skall samt eventuellt samröre med Ryssland. Intressant att han var involverad i en musikvideo där 2013! Fanns han i Sverige skulle han förmodligen finnas i ledningen för Sverigedemokraterna.

På det lokala planet har det varit rätt stillsamt under helgerna. På Tyck till Sorsele drivs frågan om en eventuell förundersökning av Nationalpark av någon ”Kommunbo”. Till viss del kan jag hålla med hen att det vore intressant att veta förutsättningarna. Dock har jag kollat lite och jag hittar inget positivt att lyfta fram från ”drabbade” områden. Men ett svenskt ”Yellowstone” skulle vara intressant. Fast förutsättningar för det finns dock inte inom Vindelfjällens naturreservat som jag ser det.

Det mest intressanta var kanske Förvaltningsrättens beslut att det är inget jäv bland våra politiker angående vindkraften. Jag tycker att det ordet nu kan strykas ur Svenska Akademins ordlista! Dock vet jag inte hur överklagan var formulerad. Jag kan hålla med Förvaltningsrätten att alla i Kf inte är jäviga. Men det finns tre/fyra stycken som definitivt måste vara jäviga.

Om man nu från kommunens sida offrar södra delen av kommunen till Vattenfall (staten), Energimyndigheten, Vindkraftscentrum och några markägare (tillika några av dem politiker) till förmån för vindkraft så hur kommer det att se ut med fast boende inom en 10/20-årsperiod? Samma sak gäller nog övre delen av kommunen om det skulle bli Nationalpark där.

Ni som ännu inte förstått vad det här med vindkraft handlar om läs DENNA artikel. Vi i Sorsele kommun ska vara en del i att dyrt betala energi till Tyskland bland annat. Inte bara att vi betalar via elcertifikat…vi ska även offra vår natur för deras skull! Kan inte Vattenfall bygga vindsnurrorna där? Eller blir det inte lika lönsamt där? Man får väl inte samma bidrag utomlands som i Sverige!?

Mot vindkraften står NATUREN. Läs DENNA artikel och när du läst båda kanske du förstår att det var fel att rösta ja i folkomröstningen vilken i sig var helt bortkastad eftersom våra politiker redan bestämt att de ska köra över befolkningen. Läs sista meningen flera gånger och fokusera på ” men det som kanske lockar allra mest är naturen och lugn och ro – och det har vi ju gott om i Gold of Lapland, säger Karin Fällman”. Om nu någon ja-röstare överhuvudtaget läser min blogg vilket jag tvivlar på:)

 

2 kommentarer

  1. Vidar

    Hej Carlaxel…. Har du läst dagens artikel i VK om Region Västerbottens agerande ?
    Intern kriktik skickad till regeringen …Du har ju haft många åsikter om detta !

  2. Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

    Hej Vidar. Joo. Det kommer ett inlägg under dagen/kvällen. Måste bara få ner pulsen;)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.