Lite utifrån Jan Guillos betraktelse av Almedalenveckan

”Fridolins socialdemokratiska tal missade jag eftersom jag rest hem. Jo, jag var alltså i Almedalen för första gången på 25 år, då när det bara hölls ett par hundra seminarier. I år var siffran 4 100. Då dominerades inte Almedalsveckan av försäljare och kommunpolitiker, då landade inte mellan 50 och 80 plan dagligen på ”Visby Airport”, då slapp skattebetalarna lägga ut hundratals miljoner på icke-politikers betalda Gotlandssemester på en politikervecka som inte längre är politikervecka.

Då var inte en discotävling veckans huvudsakliga begivenhet. Jag tvivlar alltså på att skattebetalarna får valuta för alla pengar de ofrivilligt lägger ut för Almedalspartyt. Horder av kommunpolitiker som åker dit för att sätta Knyppelbo eller Västerbotten på kartan kan inte löna sig. Dessa semesterresenärer lägger gladeligen ut 5 000 kronor natten på säng eller flygbiljett som kostar som till New York eftersom det är andras pengar. Businessfolkets kostnader dras av på skatten. Och allt detta slöseri med andras pengar för att vi ska få nöjet att höra partiledarna hålla väl förberedda linjetal? Jag är inte ironisk gentemot de politiska talens betydelse”. Länk till artikeln

Det är utifrån mig med viss glädje han ger Region Västerbotten en riktig ”knäpp på näsan”. Han tar upp det många av oss skattebetalare undrar över: Min undran har alltid varit:VAD F-N GÖR REGION VÄSTERBOTTENSDELEGATIONEN DÄR?

Läste någonstans att de minsann har bokat platser åt näringsidkare från länet. Det kan väl inte vara så att de betalat för dem också? Med våra skattepengar? Jag är helt säker på att våra företagare är kapabla att boka in sig själva utan Region Västerbotten som mellanhand. Det kan väl inte vara så att deras boenden finansieras av RV = vi skattebetalare? Kanske något för våra lokala media att kolla upp!

Lyssnade även på en intervju med Thomas Hartman (chefskommunikatör RV) där han påtalade vikten av att lobba för Norrbotniabanan och Kvarkentrafiken. Varför lobbade han inte för Inlandsbanan och sänkta i stället för höjda skatter för oss som lever i glesbygden. Tänker på de skatter som kommer att läggas på den tunga trafiken.

Region Västerbotten är för mig som en nagel i ögat och än värre blir det när man bytt namn till Regionkommun Västerbotten eller vad alla dessa politiker som vi ska försörja vill kalla det. 2018 ska vi inte rösta på politiker till Landstinget utan till Regionkommun Västerbotten

– ”Vi har ett mycket bra samarbete mellan kommunerna och landstinget i Region Västerbotten, och vi ska nu hitta nya sätt att fortsätta och utveckla det goda arbetet i den nya Regionkommunen Västerbotten, som bildas 2019, säger Erik Bergkvist (S), regionstyrelsens ordförande”.

En sak är säker – min röst kommer ingen att få!!! Vore underbart om alla väljare tänkte likadant men det är en utopi. Klart att Umeborna kommer att rösta på någon av sina politiker. Men vi andra då? Vi ska bara försörja dessa högavlönade ”småpåvar” som värnar Umeå med omnejd. Varför kallar man inte den nya organisationen för Umeåregion Västerbotten? Då skulle väljarna mera fatta vad som är på gång!

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.