100 000 kronor för en helg!

Så mycket kan en hyrläkare kosta! Vem betalar? Jo vi skattebetalare.

Jag gillar inte att vi har privata företag som för ut sina vinster ur landet för att undkomma skatt. Det gör inte vänstersidan i politiken heller.

Men än mer avskyr jag att våra skattemedel ska försörja totalt inkompetenta politiker (vänstersidan) som bara är verbala och totalt saknar kompetens för att till exempel driva sjukvård. Jag menar självklart Landstinget! Den meningslösa kostnad vi skattebetalare står för, för att ALLA dessa personer med ”rätt” politisk färg ska ha en försörjning – en månadslön som är avsevärt högre än vanligt folk – får mig att må illa. Mycket mer illa än att privata verksamheter med fungerande verksamhet går med vinst.

Verksamheter där arbetsgivare inte kan skapa bra förutsättningar för kvalificerad personal till bra trivsel och relativt bra lön så att man har en fast personal är dömda att gå under. Landstinget är ett lysande exempel på detta!!! Om det nu inte vore för att vi skattebetalare finansierar deras inkompetens!

Mer och mer blir det klart för mig att de verksamheter som politiker ska styra är för dem inte det väsentliga. Det väsentliga för dem är deras personliga löner och hur många av de sina – politiskt sett – som de kan få in i diverse konstigt benämnda tjänster och diverse utredningar. Till helt vansinnigt höga löner! Som vi skattebetalare ska stå för. När vi sedan behöver hjälp/vård finns det inte personal till detta! Även om det finns många nöjda kunder som fått hjälp så är exemplen jättemånga på de som inte får det inom rimlig tid.

Hur ser det ut med Lex Maria anmälningar Landsting/Regioner contra privata vårdföretag? Det skulle vara intressant att veta.

Att det är en bedrövlig politisk ledning i Västerbottens Läns Landsting tror jag alla väljare kan hålla med om. Om man nu inte hör till den kategorin som anser att allt privat är skit och att pengar ramlar ner från himlen när de behövs. Ungefär som Jonas Sjöstedt (V) tror att det är. Hör man till den kategorin har man mycket att lära!

Nu ska man sammanföra det mesta i länet under något som ska kallas Kommun Region!? Inklusive sjukvård. Vad blir kvar på Länsstyrelsen mer än samerna och Naturreservat?

Man för ihop Region Västerbotten och Landstinget för att………?

Allt kommer bara att bli mera Umeå fixerat (som jag ser det) och inte blir de några bättre arbetsgivare. Ej heller några ekonomiska besparingar. Det blir ju samma personer men med andra titlar och högre löner. Det är dit våra skattemedel far. Inte till någon utveckling av verksamheter!

Om någon tycker att jag har fel i mina påståenden så kom gärna med kommentar. Påvisa då på vilket sätt skattemedel har utvecklat verksamheterna i Region Skåne, Region Halland och så vidare. Jag lovar att jag ska kolla:)

Skoja bara. Det finns negativa aspekter också vilka måste ställas emot. Vilket ingen skulle lyfta..

Jag önskar att VK å det snaraste börjar förklara för oss väljare vad Kommun Regionen kommer att innebära, vad/vilka vi har att välja att rösta på och hur det har gått för övriga regioner.

I dagsläget vill jag INTE ha en Kommun Region och därför har jag redan bestämt att jag kommer att lämna blank röst. Min önskan är att minst 90% av väljarna gjorde likadant. Vad händer då?

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.