Två saker jag vill pusha för

1. Världsartister på besök i Ammarnäs kyrka och i Sorsele kyrka. Tack Carina Bergström för att du finns! Hur skulle kulturlivet i Sorsele se ut utan dig!? Ungefär 50 personer i Sorsele kyrka. Borde varit fullsatt. Ni som missade konserten i Sorsele kyrka hittar den HÄR

 

2. Sorsele årets kulturkommun i Västerbotten. Hur dokumenteras allt som sker mer eller mindre ideellt ute i byarna under ett år? Kan vi hjälpas åt med det? Något sådant finns inte med i ”projektet”. Vad händer kulturellt i Bockträsk, Gargnäs, Forsnäs, Ammarnäs, Tväråträsk, Grannäs, Blattnicksele och så vidare? Finns det någon/några ute i våra byar som kan ta foton/filmsekvenser från de arrangemang som genomförs? Räcker med mobilkvalitet. Tacksamt om ni själva kan göra ett ”bildspel”. Om inte hjälper jag till utifrån kommunikation med er. Jag är beredd att lägga ut det på en gemensam kanal på Youtube där vi kan visa vad som sker ideellt ute i byarna. Inte bara när Norrlandsoperan kommer till Sorsele eller vad som kommer att hända i samband med avsparken vid Skördemarknaden i Sandsele i höst. Då kan jag tänka mig att eventuell viss lokal media är närvarande.

Har fått material från kolmila i Tväråträsk. Ett färdigt bildspel och mycket informativt. Väntar på material från Filmfestivalen i Ammarnäs (Johan Palmgren), material från Ammarnäs bland annat från Potatisbacken, paltkokning/middag Råstrand samt från flottningsbeskrivning Holmen Gungar. Kanske lite från småstjärnorna också. Vi har så förbaskat mycket kultur i vår kommun som aldrig kommer fram. Min tanke är att vi gemensamt försöker lyfta allt som händer i vår kommun – sommar som vinter. Och allt där emellan. I en gemensam kanal/portal.

Om du som läser detta inte själv känner för att dokumentera så kanske du i din by anar någon som skulle kunna göra det. Prata med hen och be den personen kontakta mig. Helst via telefon. Jag finns på 070-322 77 05. Mailadress är [email protected]

2 kommentarer

  1. André

    Vi har kulturstigs invigning på Lördag 21/7.
    Byn har gjort en stig runt tjärnen med 18 skyltar om historiska saker kring Gargnäs.
    Varmt välkommen när kommunalrådet klipper bandet kl 14.

  2. Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

    Jätteintressant. Skulle gärna kolla på det men i Råstrand bygger vi hinderbana inför söndag 22/7. Visar bara på allt som händer ute i byarna denna årstid. Dokumentera händelsen och de 18 skyltarna. Om du själv inte kan så se till att någon annan gör det. Och sen hörs vi:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.