naturgrön rök ?

Hoppsan då var ett nytt år här, Ja det har ju inte varit nyår men jag är inne på ett nytt  år. Känns bara bra.  ( hittils )

Dags för dagens fundering och kommentar. Jag är ju anställd på Volvo, som svetsare. Har snart varit där i 15 år..å nu sker där underverk ska ni veta. nu har svetslopporna blivit små färgglada fjärilar som flyger omkring, svetsröken luftar vanilj och allt är ekologiskt, miljövänligt och hälsosamt.. eller ?

Vi har sen tidigare "världens renaste" måleri, det är bra. Men nu jäklar verkar vi ha "världens renaste svetsrök" också. Som jobbet nu är upplagt så står de flesta svetsarna på ett löpande band, iklädda svetsskärm och friskluftsaggregat mest hela dagen. Tiden att svetsa på hytten är tidssatt och tiden mellan hytterna är knapp. Tid att ta på friskluftsaggregat / byta batterier och glas finns inte med utan det ska vi göra på fritiden…

Nu har företaget i central förhandling kring denna tid låtit meddela att det är så bra luft där hytterna svetsas så man behöver inte friskluftsmask .punkt.

Det är rätt lustigt, för vi har inte bytt svetstråd, vi har inte bytt svetsar, vi har inte bytt plåt – det är fortfarande galvaniserad tunnplåt med olja på, vi har inte bytt ställen att svetsa på utan allt är som förr förutom att man står "bunden" vid bandet. Dessutom är dom som svetsar personal som jobbat med detta i minst 13 år ! Inte vill företaget göra mätningar på luften heller för att konstatera om den är bra eller mindre dålig.

Nästa steg kanske är att ta bort glasen på svetsskärmarna, för ljusbågen från svetsen kanske inte heller är skadlig för volvosvetsaren, man kan säkert titta in ljuset och därmed kommer vi alla att se ljusare på tillvaron därefter. 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.