Maud dissar grannarna och chefen hittar inte fabirken

Jaha, då va det dags att få va irriterad igen, eller rättare sagt förb…

Vi på Fackklubben på jobbet (IF Metall) har upprepade gånger försökt att få träffa våran närings och rymdminister ,( tydligen nu också infrastrukturminister) för ett samtal kring transportstödet  och en öppen dialog om fabrikens framtid, MEN icke då. Maud O har inte tid. Inte ens 5 minuter har hon över för sina "grannar"…

Tror att det skulle vara bra om hon fick klart för sig hur, varför och när Volvo får sitt transportstöd eftersom Maud O inte hade det riktigt klart för sig hur det fungerar när hon uttalade sig sist i frågan.

Men jäklar om vi skickar upp EN Svensk medborgare i rymden, då har Maud O tid att finnas med ,till o med i USA. Kommer kungafamiljen till Sävar för att medverka vid sista slaget då finns hon med på bilderna både för och efter.. Men att värna om alla jobben här i Västerbotten verkar totalt ointressant…..

Tittar vi på hur det ser ut med tillverkningsindustrin i Umeå och Skellefteå kommun så kommer det inom något år inte att finnas kvar om det tillåts fortsätta såhär. Detta med ministerns goda minne… och trots att det sker på hennes bakgård.

 Armstrong kan vara på väg från Umeå, Assa flyttar från Lycksele, Aztra lägger ner här i Umeå, Vipro i Skellefteå lägger ner sin tillverkning på orten liksom Utternbåtar i Skellefteå . Monteringen på Volvo i Umeå hänger nu verkligen på gärsgårn  OCH INGEN REAGERAR !!! Trots att det handlar om flera hundra jobb.

Sen till Volvo Lastvagnars koncernchef Leif Johansson som verkar ha glömt bort att "han" har en fabrik i Umeå. Han ska medverka på Nolia tillsammans med EU ministrarna men att svänga förbi "sin" fabrik det går inte. Men det är klart ,han har inte besökt den så ofta så han hittar väl inte dit.  Att sen halva "hans " fabrik har blivit uppsagda det senaste halvåret verkar för honom fullständingt ointressant.

Ett besök på fabriken med ett litet tal till oss som för tillfället är kvar, hade förbanne mej varit på sin plats och något man förväntar sig av "chefen"

Men Men vad kan man begära av dessa högt uppsatta människor, vi bjuder inte på snittar och champange inte heller röda mattor och vita dukar. Nej vi slåss ju bara för våra jobb, och det kan ju inte vara deras problem, dom har ju sitt kvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.