sjukt parodi

Har just sett på tv och programmet "dina frågor – om pengar" och man blir lätt nervös. Hmhm, förbjude att man blir långtidssjuk. Tycker det är skrämmande med alla som nu blir utförsäkrade från sjukförsäkringen och ska ställas till arbetsmarknadens förfogande…

Dessa personer ska nu slussas in till arbetsförmedlingen och det nya introduktionsprogrammet. Deras arbetsförmåga har bedömts och man anses inte längre så sjuk att man kan få/ska ha ersättning.

Kan så vara att man kanske kan utföra något annat jobb än det man är sjukskriven från, det kan vara bra att en del långsjuka får chansen och hjälpen att komma ut i arbetslivet igen, men snälla nån till vilka jobb då ? Vilken arbetsgivare anställer i dag en person som varit långtidssjuk ? dom finns säkert men är nog få

Redan nu visar en del undersökningar på att de som är "fullt friska" men varit långtidsarbetslösa har svårare att komma in på arbetsmarkanden, hur ska då en som kanske har en minskad arbetsförmåga få ett jobb. Dessutom finns tusentals som nyss blivit arbetslösa pga krisen också på arbetsförmedlingen.

Snacka om att hamna längst ner på prioriteringslistan.. Arbetsgivare av i dag vill väl helst ha 110 % friska, starka, pigga , högpresterande och hela arbetstagare/medarbetare.

Tänk då om du på arbetsförmedlingen dessutom får en jobbcoach  som "botar" dej med hypnos och pannknackningar eller annat…hm.. 

Man straffas med låg ersättning i a-kassa för att man hade oturen att jobba på ett företag som kanske flyttade sin verksamhet till ett låglöneland, eller sa upp personal pga krisen, blir du sjuk får du skylla dej själv, semesterlagen ändras till långsjukas nackdel, du förväntas teckna egna försäkringar mot allt som tidigare ingick i medborgarskapet i vårt stabila land osv osv.

Nä, vissa regler kan verkligen slå fel och det känns som en sjuk parodi på välfärdssamhället Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.