vilken makalös manick

Måndagar brukar vara tunga, och så även denna. Kan ju förvisso bero på sömnbrist och mycke göra. Det rivs väggar och garderober töms. Det har nämligen i dag påbörjats renovering..igen!. Nya golv och tak i 3 rum och en ny stor garderob ska vara på plats på onsdag em. 

Sen har allt sportande under helgen tagit ut sin rätt. Curling i 3 timmar, lite slalom, en tremil och sen en fem mil, snöskottning m m inte undra på att det sliter på "tant".

Glädjande nog gick bilen igenom sin årliga hälsokontroll så där kan man då andas ut.

Tack o lov fick jag i dag träffa gamla arbetskamrater som nu hjälper till att fylla tillvaron på dagarna, har saknat er, välkomna tillbaka.

I går kväll kunde jag bara andas ut över att inte dela tvättstuga och torktumlare med andra. Jag tumalde en liten "hårig" matta och fick mitt livs "luddchock" när jag öppnade luckan till filtret. Trodde inte att det fanns kvar någon matta. I filtret satt en ca 8 cm tjock "luddkaka"..milde tid om man delat tumlare med någon och glömt rengöra filtret. Undrar vad det hade stått på "arga lappen" då ???

Sen i dag kom nästa uppenbarelse. Jag fick höra talas om en alldeles makalös manick, en värmeväxlare. En kollega berättade om sin värmeväxlare som inte orkade med i den stänga kylan. Han sa då – Jag fick bara ett sms där det stod " kallt i stugan"

Tyvärr så öppnade jag munnen och undrade (korkat) Vadå ? skickade värmeväxlaren ett sms till dej ???? Nä inte värmeväxlaren men dock larmsystemet på termostaten.. Ooops ! snacka om att det finns makalösa manicker som man inte har ett dugg vetskap om, jag som trodde han drev med mej.

I dag fick jag tillfälle att informera några personer om hur den sittande regeringen ändrat förutsättningarna för visstidsanställda, vilket inte alla hade vetskap om. Helt klart så sker mycket i "skym undan" ifall du inte är berörd. Det här är bara en av alla förändringar som kommit till, det som i rubrikerna kallas " förbättringar / förenklingar" men i verkligheten är försämringar. Tur att det är val i höst..

Tjohej för nu och kom ihåg att det är " bättre att göra jobbet först och kontrollera sedan i stället för att kontrollera först och sen skita i jobbet.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.