nytt jobb

Ännu en dag av snö, byggdamm, lätt stress och för få timmar på dygnet. Fortsätter det så här kommer man att åldras minst 3 år per år..typ.

Nu är nya golv , tak och lister inne i 3 rum, nu fattas skjutdörrsgarderoben och ställa tillbaka allt samt städa och städa och sen ett varv till. Sen är det klart och annat tar vid.

Vårt samhälle har verkligen blivit fykantigt och byråkratiskt på senare tid. Det jag hörde på radion i dag får en att bli ganska upprörd. Det jag talar om är kvinnan vars cancersjuke son avled när hon varit mammaledig och sjukskriven i drygt ett och ett halvt år. När sonen dog avbröts mammaledigheten och sjukersättningen. Hon skulle då dagen efter direkt begett sig till arbetsförmedligen och skrivit in sig som arbetssökande…allt enligt lagen. Men hon sjukskrev sig i stället !!!

Försäkringskassan följde regelverket…(skrivet och antget av riksdag och regering..) beslutade att inte betala ut sjupenning under de första 14 dagarna för att hon inte stod till arbetsmarknadens förfogande !!! Tack o lov orkade hon överklaga till länsrätten..

Men jag blir förbaske mej mörkrädd, okey jag förstår att man måste följa regelverket men kanske den/de som skrev regelverket skulle tänkt till lite innan man skrev fyrkantiga regler.

Men den som får mest röster vinner valen och det ser vi reslutat av nu.

Jag tror jag har ett nytt jobb på gång ! Helt otroligt, känns spännande och helt okey. Antar att jag kommer att tjäna bättre också, fria arbetstider och tjänstebil. Styr min dag helt själv och väljer mina uppdrag. Kan det blir bättre ? Nyfikna på vad det är för jobb ?

Antar att en del som brukar tjuvläsa bloggen nu jublar och utbrister…äntligen..! Men tji får ni. Jag skojar bara, jag har nämligen för andra gången monterat ihop datorn och fått det att fungera, och det är stort, jättestort… tidigare fick jag även den bärabra att fungera, så jag är nog dataingenjör nu eller hur !??

Haha ..tjohej för nu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.