hemma igen

Hej igen !

nu är vi tillbaka här, så nu finns alla prickarna igen, prickrna på å, ä och ö..blir lite lättare att skriva och läsa.

Tyvärr kan jag ju inte längre blogga om vad jag vill eftersom en "del människor tycks känna igen sig" i det jag skrivit så jag får hitta annat att skriva om. Tur att man har haft och har ett rikt liv med mycke att ösa ur.

Är förvånad över att avtalsrörelsen för vår del verkar ha fått ett slut, ett slut som jag upplever blev som en "poff". Trodde att det skulle bli en hård och lång kamp för oss alla, en kamp som hela arbetarrörelsen skulle medverka i men inte då. Får väl hålla tummen för de andra förbunden, att dom kommer längre.  Om jag är nöjd med resultatet ? Nä, det kan jag inte säga att jag är. Nu till något trevligare och varmare

Har tillbringat 3 veckor i Thailand, och jag längtar redan tillbaka, och ser fram mot nästa resa, när den nu blir.

   Förvisso är det samma sol som sken över stranden på Koh Samui för ca 2 veckor sendan som sken över vägkorsningen för 2 timmar sen, men ändå…skillnad är det.

Vi har gjort en himla massa under våra 3 veckor. Inrikesflyg från Phuket till Koh Samui, där vi latade oss, besökte tempel festival, big buddah  andra sränder och surrade med folk och bara hade det bra i vår bungalow.  Sen blev det katamaran speed boat  3 ggr mellan öarna Koh Pangan – Koh Tao och slutligen till fastlandet och stan Chumporn. Nu hade ytterligare 3,5 dag runnit iväg. Dags att pröva nästa färdmedel…tåget.  Tåg till Surat thani och sen bil mot slutmålet för resten av veckan..Khanom och Nai plao beach..  Här står tiden stil. Man kan verkligen njuta av livet, solen, stranden, bybornas vänlighet, ta en tur med moppen, bada och bara vara. Hit kommer vi att återvända, det här är lååångt borta från turiststråken och shopping. tack o lov. En tur in till byn Khanom för en promenad och lite fotografering Khonom är en fiskeby där en del bor såhär.

Efter 4 dagar här var det dags att dra mot Ao nang utanför Krabi och där överraska våra vänner som inte hade en aning om att vi var i landet. Förlåt än en gång för att vi farit med osanning i 3 månader. I Ao nang så är tempot betydligt högre och vi hängde på. Besökte beachen " maya bay"  där filmen "the beach spelades in -96? tyvärr var halva jordens befolknng där just då men men, sen blev det bla snorkling, tempebesök, och en tur till Phi Phi iland m m

.  Efter en vecka i Ao nang var det dags för solen att gå ner och för oss att åka hemåt igen. Att 3 veckor kan gå så fort, hoppas det fortsätter så, för då är man snart på väg igen.

Men förvisso ska jag ju ut och resa snart igen, ja faktiskt redan på torsdag. Då är det dags för årets resa till Blåkulla. I år är kvasten hetare och snitsigare än vanligt. Tittar ni uppåt mot skyn vid fem i elva på torsdag kväll så lär ni se mej svicha förbi , men ni måste titta åt vänster..absolut inte åt höger,åt det hållet  kan man ju inte dra.

tjohej för nu.  Förresten så hörd jag att Tarzan som alltid går barfota, inte längre kan göra det, inte ens på en strand i Thailand. =)

En kommentar

  1. Tommy Norlin

    Hoppas du haft trevligt då på Semestern. Har nämligen försökt nå dig:)
    Hoppas du mår bra å att jag lyckas få tag i dig annars får du gärna höra av dig…

    MVH//. Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.