färska björklöv..

Ute lyser vårsolen ..härligt, men det innebär även att inne syns dammråttorna bättre..otrevligt. Men det är bara att ta på solglasögonen så syns dom inte mer, och det verkar ju vara "mode / coolt " att gå med solglasögon på inomhus så…nog kan jag bli "cool" för den sakens skull.

Kolla här förresten..färska björklöv i farten..inte illa va ? =)

Nu till något helt annat. Läser i senaste LO tidningen att för några veckor sedan så omkom tre byggnadsarbetare på sina jobb, detta inom loppet av fyra dagar. Usch !

Inga rubriker i media om detta, men jäklar anåda om någon "kändis" pumpat bysten eller förstorat läpparna, uppträtt berusat eller på annat sätt utmärkt sig, då blir det följetonger i olika medier.. Helt otroligt. !

Hittils i år har elva dödsolyckor skett på arbetsplatser. Totalt under 2009 dödades 40 personer på jobbet. Vem reagerar, vem ansvarar, vem åtgärdar problemen ?

Tar man ex byggnadsarbetarna så anmäldes enl Arbetsmiljöverket 16 dödsfall i byggbranchen under -07 och under högkonjunturens -08 anmäldes 17…Hittils i år har alltså tre byggjobbare dödats på sina jobb..

Sittande regering har minskat anslagen till Arbetsmiljöverket så dom hinner inte besöka lika många företag / arbetsplatser som tidigare. Tidigare var dom ca 760 anställda mot i dag ca 540 varav 280 är arbetsmiljöinspektörer.  ILO ( internationella arbetsorganisationen , är FN:s fackorgan för arbetslivs och sysselsättningsfrågor )  dom rekommenderar att det ska finnas 1 inspektör/ 10 000 anställda, Just nu har Sverige 0,7 arbetsmiljöinspektörer / 10 000 anställda.  Norge har 1,85 och Danmark har 1,78 !!!!

Detta innebär att högre krav ställs på skyddsombuden som i sin tur får svårare att gå utbildningar. Det innebär också att risken för att drabbas av arbetsskador och arbetssjukdomar ökar för dej och mej, våra nära och kommande generation. Vill vi ha det så ???

Svaret för min del är nej..vår arbetsmiljö måste vara så säker och bra som det någonsin går att få den, oavsett vart vi jobbar och vad vi jobbar med.

Dags att ändra politisk intikning i frågan.

Tjohej för nu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.