en hel hop.

I dag har jag varit  på en facklig politisk konferens.

Bra att än en gång påminnas om vad som håller på att hända och redan har hänt med våra villkor på arbersmarknaden, i sjukförsäkringen , med a-kassan, med arbetsmiljöverket = våra arbetsmiljöer, med studieledighetslagen. Ja i princip med allt som har med arbetarens villkor att göra.å värre kan det bli.

Alla som arbetar borde få en genomgång av våra villkor och varför vi har dom och framför allt hur dom kom till. Det är liksom ingen slump att vi har lön, semester, möjlighet till studier m m

Har du råd med din tillvaro om du blir sjuk ? Har du råd att bli uppsagd från ditt jobb och inte få något nytt ? Vill du jobba på ett jobb, där ingen har koll på din arbetsmiljö ? Även om vi alla säkert innerst inne tycker det är trevligt med lite mer pengar i plånboken pga lägre skatt så är det ju så att vår skatt betalar vår välfärd och välfärden vill vi nog alla ska finnas där den dagen vi av olika anledningar inte kan jobba. Eller är det så att dom flesta av er har råd med livet ändå ? Råd att teckna egna försäkringar som gäller för allt ?

Ja va vet jag,. Jag är för solidaritet ja.

Ett visst parti i toppen,  pratade ju ett tag om ett "voff bidrag" alltså du skulle  få skattelättnader om du anställer någon som kommer och går ut med din hund ( typ rut och rot ) medans du gör karriär…undrar om det kommer att gälla katter också, någon som tar ur kattlådan när "mjau" har varit där…jag vet vilka jag ska erbjuda jobbet i så fall..

På gräsamattan vimlar det just nu av fåglar, dom äter sig tjocka på masken. Synd att dom inte är vegetarianer, så dom åt upp alla maskrosplantor istället, .så kanske vi slapp påbörja kriget mot maskrosorna här om ett tag.

Ja en del dagar blir det konstiga ämnen på "bloggen" men jag är ju som jag antytt tidigare lite "begränsad" i vad jag kan skriva, eftersom en del tagit åt sig så förgjortat.

tjohej för nu =)

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.