allt är hit o dit

Slut helg kvar..tråååkit !!!

Ska börja med att säga kram o puss till mamma på morsdag.

I går drog vi in till storstan för att shoppa, ganska ovanligt men i bland välbehövligt. En buddah inhandlades, han ska pryda trädgården och sprida " positiv och bra karma" till växterna, jordgubbsen, vinbären och oss..( säger lycka till !) Vi hämtade tapeter och köpte blomkrukor. Kul förresten med tapeterna, nu har 4 st inne på tapetaffärn sakt att vi valt supersnygga tapeter….Klart vi har. men vi garanterar inte att dom blir snyggt uppsatta, vi har inte tapetserat förr….men det spelar väl ingen roll, tapeten är snygg och det är väl det som räknas eller ??

Både i går och i dag hade jag planerat att trädgårn skulle få sig en omgång. Sen skulle vi cykla in till marknaden i Sävar i dag. Men vädergudarna ville annat. Här har det ena stunden blåst kallt, sen har solen lyst, sen har åskan gått och regnet har öst ner.sen sol igen. Ingen ordning alls. Men lite trädgård har jag hunnit med, men att cykla till Sävar blev det inte..det blev bilen. Köpte 2 lotter för att vinna en resa till Paris men det verkar inte gå bra det heller..förvånad ? ..nä inte speciellt.

Ja vädret är hit o dit. Men det finns mer som är det. Tänker då på alla bantningsmetoder som man kan läsa/höra om. En gången ska man bara äta frukt och dissa allt fett. Andra gången ska man inte äta socker eller fett.  I ena kvällstidningen i dag ska man äta fett, fett i massor, för det säger en "hälsodoktor"..men säg mej, vilken "hälsodoktor" ska man lita på ? Allt är ju hit o dit. Alla säger sig har vetenskapliga bevis och veta bäst.

Jag brukar ju skriva att jag får många bra citat från sportradions reportrar, så även i helgen..I går refererade dom från en tennismatch och kläckte följande ( minns inte vad spelarna hette) " Han storspelade och utklassade sin motståndare, som inte ens var med i matchen"….nähä! då är det väl inte svårt att vinna eller ?

Måste till sist kommentera nya sjukförsäkringsreglerna. I dagens tidning är det en artiklel om en kvinna som även hon är för sjuk för att arbeta men för frisk för att vara,,.just det sjuk..! Jag fattar inte hur det här går till.

Jag kan inte heller förstå att man skyller på försäkringskassan. Försäkringkassans personal har ju reglerna att följa ( dom har ju inget annat val än att koppla bort sina egna känslor och sitt sunda förnuft )

Reglerna som dom har att följa är satta av ansvariga politiker som tror och utgår från att personer som av någon anledning hamnat i " det sk trygghetssystemets register" är fuskare. Du är lat och vill bara dra nytta av systemet. Du ska ut och konkurrera med andra på arbetsmarknaden, och det är nu, bums. Säger inte att det inte finns fuskare eller de som faktiskt har en liten arbetsförmåga kvar. Men då ska vi börja i rätt ände. Sen vore det annorlunda om Sverige hade brist på arbetskraft, men som det är nu har Regeringens jobblinje gått av..ordentligt. Arbetslöshetssiffrorna talar för sig själv.

Ovanpå detta finns de sk expertläkarna på försäkringskassan som kan bedöma din och min förmåga utan att behöva träffa oss…fantastisk förmåga må jag säga. Att få vara expert på allt när det gäller kroppen och alla sjukdomar/skador den kan drabbas av och dessutom telepatisk..det vore grejer det..undrar om dessa läkare även kan förutse lottoraden på lördag…

Nä hör ni, nu gör vi något vettigare, så…Tjohej för nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.