svängdörrar och vita hav

Växlande väder och skiftande ämnen. Ja så kommer denna dag att se ut.

Gårdagen tillbringades i Stockholm, ja på brölloppet så klart. En viss Herr D hade ju en önskan om att Carola skulle medverka under festligheterna och det gjorde jag. För inte kunde han väl menat någon annan Carola. Så med ett snabbt knapptryck så förflyttades jag till Stockholm och där var jag hela gårdagen. Skålade med alla promenenta personer och hade en trevlig dag. Tackar för inbjudan och sällskapet.

En gång tidigare har jag besökt "vita havet" på Stockholm slott. Jag och T gick med på en guidad visning. Vi stod tysta och snälla och hörde på vad som berättades. När vi steg in i ett av rummen och guiden  ( i sällskap av en av vakterna) talade om att vi var i "vita havet" slank det ur mej…Kommentaren som fick luften att gå ur både rummet och guiden. Jag frågade ifall det var i "vita havet" de på slottet lekte "hela havet stormar"??!! ( ni vet leken där man inte får stöta golvet )….kunde snabbt konstatera att det inte var en passande fråga…snörpande munnar , inga leende munnar, det var det vi möttes av…hm

En annan gång vi gästade storstan tog vi en sväng igenom saluhallen på Stureplan Strosade runt och njöt av alla dofter och synintryck. När det var dags att dra vidare så tog vi vägen ut genom de enormt stora svängdörrarna. Jag gick först och T efter. Jag höll upp dörren för T och i ögonvrån såg jag att en liten, liten gumma skymtade bakom T. tyckte att hon var bekant men kunde inte tvärt komma på vem det var. T såg även han i ögonvrån att "något" rörde sig bakom honom och hann tack o lov ta fast den stora tunga dörren.

Han höll upp dörren för den lilla.lilla gumman som artigt gled förbi under hans arm och sa "thank you" och gick vidare. Då såg jag vem det var..Det var princessan Lilian. Hon har ingen aning om hur när hon var att få den stora tunga svängdörren i huvudet. Hade det skett hade rubrikerna i tidningarna inte varit trevliga att läsa…

Ja det var två episoder ur min kungliga tillvaro. Andra möten med "kändisar" finns också, bland annant med en känd skidåkare från Tärnaby., men den tar vi en annan gång..

Just nu håller solen och regnet på att göra upp vem som ska regera på himlen här på landet vischan, det avgör också vad jag ska göra resten av dagen. Tills vi hörs igen ..hejsvejs

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.