monopol loppis i stockholm

Åter hemma efter en "helt vanlig dag" någon annanstans, kan inte avslöja vart jag varit men , jag har varit där förr om man säger så.

Dagen började med att läsa tidningen, och vad hittar man då där ? Jo det här.

En insändare som inte verkar gilla att det ska vara nyktert på sjön, att man ska ha en gräns på högst 0,2 promille . Men hur tänker insändaren nu ? Han "ulf" skriver att citat.. på land är vi visserligen vana att låta bilen stå, men här kan man a sig hem på annat sätt. På sjön finns bara båten. På sjön har man också större svängrum än på en väg..slut citat. Jo visst är det mer plats på sjön, men hur är det när man ska in i hamn då, typ holmön eller sandhamn eller någon gästhamn i Sundsvall. Då är det väl trångt eller ? Vart ska man dra gränsen ? Sen är det tydligen undantag för båtar mindre än 10 m eller 15 knop…dom är inte så stora eller går så fort

Men visst skadar sig cyklister som trillar i fyllan, visst skadar sig gående som trillar i fyllan..och där går det inte heller så fort vad jag vet…eller vad är det jag missat ? Jag tycker det är helt okey med nykterhet när man ska framföra fordon oavsett om det är en båt, bil eller skoter. ja flygplan och tåg också naturligtvis..och allra helst om man framför fordon där någon annan åker eller att man är i närheten av andra människor med sitt fordon.

Nästa sak som jag kan notera i dag är diskussionen kring utförsäljningen av bilprovningen. Visst, vi får säkert fler stationer att besöka, mer öppettider men också fler som vill göra sig pengar på detta. Det kan ju också bli så att det inte alls blir fler eftersom det inte blir lönsamt för alla..Men visst ja, man är ju fri att höja priset så att det blir lönsamt. Alla måste vi besikta bilen varje år, och då kan det ju kosta hur mycke som helst, vi måste likt förbaskat dit.

Nä sittande entrepenör och sköt dej själv, skit i andra regering verkar vara allergiska mot monopol och statligt ägande, ett ägande som någorlunda ger oss alla en chans i alla fall. Vart ska skattpengarna gå hädanefter, när snart allt är sålt ut  ? Kan man tjäna pengar på någon annans behov så njuter vissa, och de är i regel de som redan har pengar. Mycke ska ha mer och …ska ha fler, igen.

Allt med monopol ska säljas ut, så nästa så reas ut är väl alla monopolspel…det blir en monopolloppis dag i regeringshuset inom kort…håll utkik efter annons.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.