vaddå beröm ???

Såg på nyheterna i går kväll, och blev naturligtvis irriterad ( ja, jag har ju som lätt för det, jag vet )

Det som gjorde mej irriterad var att Finansminister Borg tydligen varit på något seminarium med utlänska ministrar eller vad dom var, dom var då på Gotland ialla fall. Han hade fått beröm för hur han skött den svenska ekonomin.! Vaddå,  varför ska han, varför ska någon minister överhuvud taget ha beröm just nu ?

I samma nyhetsändning visade man ett inslag om att 23 000 barn i Sverige skulle behöva glasögon, men inte får några för att föräldrarna inte har råd !!!!!! Föreningen Majblomman hade gjort en undersökning som visade detta.

I vårt välfärds Sverige, i ett land som "skött sin ekonomi bra " Joho ! på vilkas bekostnad ?

Tandvård och hjälpmedel för hörselskadade barn är gratis. Men  har man synfel är det annorlunda. Om man får något bidrag och i så fall hur stort beror på var i landet man bor. Fram till sju års ålder bidrar många landsting med hundringar eller hela kostnaden.

Stockholm är det enda landsting som inte ger något bidrag över huvud taget. Joho ! och vilka bor och verkar där ?? Jo dom som nu ska ha beröm för hur bra landet sköts.

Nä, de som borde ha beröm för hur landets ekonomi har skötts / sparats in / snedfördelats , är de arbetslösa, de sjuka, de utförsäkrade, de fattiga, de som fått sälja av halva sitt bohag när dom blivit arbetslösa, hemlösa och pensionärer m fl .

Inte en enda politiker eller andra höginkomsttagare ska ha beröm, vad har dom bidragit med för besparingar..? Om dom nu skulle behöva spara in 5000 kr per månad, det skulle de flesta av dom inte märka…OBS ! nu menar jag inte er fritidspolitiker, jag menar de politiker och andra som tjänar runt 60-100 000 i månaden. det är väl i regel de som sitter på de besämmandes stolar i vår riksdag, i styrelser och annat, Jag kan ha fel, och då får ni rätta mej, ni som vet hur det ligger till.

Nä alla som fått känna av snålblåstens vindar är de som borde ha beröm, beröm för att man faktiskt inte gjort uppror och vänt landet ut och in, upp och ner..

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.